ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Νοτιοκορεάτες καταναλώνουν διπλάσια ποσότητα αλκοόλ από τους Ρώσους και τέσσερις φορές περισσότερο από τους Αμερικάνους

12:42 - 17 Φεβ 2014 | Διεθνή
Οι Νοτιοκορεάτες καταναλώνουν διπλάσια ποσότητα αλκοόλ από τους Ρώσους και τέσσερις φορές περισσότερο από τους Αμερικάνους
Οι πιο σκληροπυρηνικοί φανς του αλκοόλ παγκοσμίως, δεν εντοπίζονται στην υπό του μηδενός Σιβηρία, αλλά στην Νότια Κορέα, όπου πίνουν γουλιά γουλιά το αγαπημένο τους εθνικό ποτό Sohu.

Όπως προκύπτει από το παρακάτω διάγραμμα, οι Νοτιοκορεάτες καταναλώνουν εβδομαδιαίως 13,7 σφηνάκια οινοπνευματώδων κατά μέσο όρο, αριθμός που τους χαρίζει την πρωτιά με περίσσεια άνεση. Ακολουθούν οι Ρώσοι με 6,3 σφηνάκια εβδομαδιαίως, οι Φιλιππινέζοι με περίπου 5,4 και οι Αμερικάνοι με μόνο 3,3.

Η απαράμιλλη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ στη Νότια Κορέα, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην μεγάλη αγάπη της χώρας για ένα συγκεκριμένο προϊόν αλκοολικής ζύμωσης ρυζιού, ονόματι Sohu. Το Νοτιοκορεάτικο ποτό, αντιστοιχεί στο 97% της εγχώριας αγοράς αλκοόλ.

liquor-consumption2

Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση φαίνεται να είναι προβληματική κατά καιρούς, καθώς έχει οδηγήσει σε έντονα ξεσπάσματα βίας. Το υπουργείο Υγείας και η κοινωνική πρόνοια προώθησαν το 2011 μία καθολική εκστρατεία, προκειμένου να αποτρέψουν τους κατοίκους από την εκτός ορίων κατανάλωση.

"Το πρόβλημα με τους Κορεάτες είναι πως πίνουν γρήγορα για να μεθύσουν γρήγορα", ανέφερε λειτουργός του κορεάτικου ερευνητικού κέντρου για το αλκοόλ στην New York Times.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 17 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.