ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίρονται οι περιορισμοί κεφαλαίων στην Κύπρο

11:30 - 17 Μαρ 2014 | Διεθνή
Αίρονται οι περιορισμοί κεφαλαίων στην Κύπρο
Tέλος της άνοιξης αναμένεται να αρθούν όλοι οι εγχώριοι περιορισμοί στις τράπεζες διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στο τέλος Φεβρουαρίου έγινε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος Μαρτίου, πρόσθεσε, αναμένεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα και μέχρι τέλος της άνοιξης με βάση τον οδικό χάρτη ο οποίος από καιρό έχει συμφωνηθεί και με τους διεθνείς πιστωτές, τα εσωτερικά περιοριστικά μέτρα θα αρθούν.

Εξέφρασε την άποψη ότι με την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.

«Μέχρι την επόμενη βδομάδα», πρόσθεσε, εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και τα ορόσημα που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη και σε δύο – τρείς κινήσεις, δηλαδή μέχρι το τέλος της άνοιξης, θα αρθούν όλα τα εγχώρια περιοριστικά μέτρα στο τραπεζικό σύστημα».

Επισήμανε ότι καινούργια κεφάλαια που έρχονται από το εξωτερικό ήδη δεν υπόκεινται σε κανένα περιορισμό και όλες οι εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό μπορούν να γίνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.