ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση του κατώτατου μισθού το 2015 σχεδιάζεται στη Βουλγαρία

13:12 - 01 Δεκ 2014 | Διεθνή
Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 40 λέβα προωθεί ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, ενώ αυτό σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις.

Πιο αναλυτικά, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από τα 340 λέβα στα 360 την 1η Ιανουαρίου του 2015 και, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν λόγοι «παγώματός» του, θα αυξηθεί στα μέσα του 2015 στα 380 λέβα.

Να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί αλλαγή στάσης για τον Γκοράνοφ, ο οποίος είχε προαναγγείλει σχέδια για «πάγωμα» του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2014, αλλά τώρα, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία, δήλωσε ότι έπειτα από συνομιλίες που είχε με τα εργατικά συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών, αποφάσισε να αλλάξει την πρότασή του.

Ο κ. Γκοράνοφ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο για να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την κατανάλωση, διατηρώντας, παράλληλα, τη δημοσιονομική σταθερότητα. Σημείωσε δε, ότι το ΑΕΠ αναμένεται να σημειώσει άνοδο που θα κυμανθεί από 0,8% - 1,0% το 2015.

Εξάλλου, και ο υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Ιβάιλο Κάλφιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειές του για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.