ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φήμες για θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

14:07 - 09 Ιαν 2015 | Διεθνή
Φήμες για θάνατο του Φιντέλ Κάστρο
Φήμες περί θανάτου του Φιντέλ Κάστρο μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, την ίδια ημέρα που ο ανιψιός του και γιος του τωρινού Προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι φήμες για τον θάνατο του εμβληματικού ηγέτη της Κούβας δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει μέσα στην ημέρα επίσημη συνέντευξη Τύπου στην Αβάνα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν βρίσκεται στη χώρα μας για την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος» και τη σχετική συνέντευξη Τύπου χτες στον αθηναϊκό κινηματογράφο Αλκυονίς. Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη, ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, μιλώντας για τον θείο του, ανέφερε πως «είναι 88 χρόνων, είναι καλά τόσο στη φυσική όσο και στην πνευματική του υγεία, γράφει και ερευνά διάφορα ζητήματα, δεν δημοσιεύει όμως πολλά».

 

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο 88χρονος Φιντέλ Κάστρο δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τις τελευταίες 366 ημέρες και γι' αυτόν τον λόγο διαρρέονται πληροφορίες για τον θάνατό του στην Αβάνα. Οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι σπάνιες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάθε φορά που παίρνει την απόφαση να εμφανιστεί δημοσίως η είδηση βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των διεθνών ΜΜΕ.

 

Βέβαια, να σημειωθεί ότι από το 2006, όταν και ο Φιντέλ αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή και να δώσει τη θέση του στον αδελφό του, Ραούλ, οι φήμες περί θανάτου του εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Η φημολογία αυτή κυκλοφορεί σε μια περίοδο που διαδραματίζεται μια ιστορική προσέγγιση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας, έπειτα την τηλεφωνική επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:33 - 09 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.