ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκροί οι δράστες των δύο ομηριών στη Γαλλία και τέσσερις πολίτες

19:34 - 09 Ιαν 2015 | Διεθνή
Νεκροί οι δράστες των δύο ομηριών στη Γαλλία και τέσσερις πολίτες
Νεκροί είναι οι δύο φερόμενοι ως δράστες για τη σφαγή στην Charlie Hebdo και την ομηρία στην εκτυπωτική εταιρεία στην πολή Νταμαρτέν, καθώς και ο φερόμενος ως δράστης της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, όπου τέσσερις ομήροι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Πιο αναλυτικά, οι ειδικές δυνάμεις της χώρας πραγματοποίησαν ταυτόχρονη επίθεση στους δύο χώρους ομηρίας.

 

 Όσον αφορά στην περίπτωση των ισλαμιστών στην Νταμαρτέν, αρχικά, επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας (GIGN) έπιασαν θέσεις στα κτίρια γύρω από εκείνο στο οποίο γινόταν η ομηρία και λίγο αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί. Οι δράστες βγήκαν από το κτήριο ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών, προτού πέσουν νεκροί από τα πυρά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέλος της ομάδας GIGN έχει τραυματιστεί, ενώ οι όμηροι, απροσδιόριστου αριθμού ακόμα, έχουν διασωθεί.

 

Αναφορικά με την επιχείρηση της αστυνομίας στο εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν στο ανατολικό Παρίσι, αρχικά κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι οι όμηροι έχουν διασωθεί, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Reuters, τέσσερις εξ αυτών είναι νεκροί.

 

Νεκρός είναι και ο δράστης της ομηρίας. Αδιευκρίνιστο είναι ακόμα το πόσοι από τους ομήρους τραυματίστηκαν. ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν αρκετούς τραυματίες από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις RAID.

Ο ένοπλος στο εβραϊκό σουπερμάρκετ θεωρείται ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας της δημοτικής αστυνομικού στη Μονρούζ. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν στο εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν στο Παρίσι χωρίς να αποσαφηνίσει ωστόσο εάν στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνεται ο δράστης.

Παράλληλα, ο Φρανσουά Ολάντ σε σύντομο διάγγελμά του μετά τον τριήμερο εφιάλτη και το πρωτοφανές κλίμα τρόμου στο οποίο βυθίστηκε η χώρα,  απηύθυνε κάλεσμα στους Γάλλους για ενότητα και επαγρύπνηση, ενώ συνεχάρη την αστυνομία και όλους όσοι συμμετείχαν στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή. 

Παράλληλα  ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και ηγέτες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη «δημοκρατική πορεία» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Παρίσι.


 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:13 - 09 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.