ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιαφέρον αμερικανικού fund για την τράπεζα NKBM της Σλοβενίας

14:40 - 19 Ιαν 2015 | Διεθνή
Ενδιαφέρον αμερικανικού fund για την τράπεζα NKBM της Σλοβενίας
Το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης σλοβενικής τράπεζας Nova Kreditna Banka Maribor (NKBM) διατηρεί το αμερικανικό ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο (private equity fund) Apollo, σύμφωνα με την οικονομική εφημαρίδα Finance.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αμερικανικό fund ανέβασε την προσφορά του για την απόκτηση (του 100%) της ΝΚΒΜ στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ από την προσφορά της ουγγρικής τράπεζας OTP.

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η αρμόδια Αρχή, η Slovenia Sovereign Holding (SSH) κάλεσε τους επενδυτές να ανεβάσουν τις προσφορές τους για την τράπεζα.

 

Η τράπεζα δεν ανακοίνωσε ακόμη αποτελέσματα για το 2014, όμως ανακοίνωσε ότι το εννεάμηνο (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2014) τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 26,4 εκατ. ευρώ, έναντι 67 εκατ. ζημιές της αντίστοιχης περιόδου του 2013.

 

Η ΝΚΒΜ επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των σλοβενικών Αρχών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, η διαδικασία παρατάθηκε, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές κρίθηκαν ως πολύ χαμηλές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.