ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Περιορισμένη θα είναι η αντίδραση των αγορών στο ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα

22:30 - 25 Ιαν 2015 | Διεθνή
WSJ: Περιορισμένη θα είναι η αντίδραση των αγορών στο ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα
Η αντίδραση των αγορών στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας θα είναι περιορισμένη εκτιμούν κάποιοι αναλυτές, αν και οι επενδυτές ετοιμάζονται για έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, αναφέρει η Wall Street Journal.

«Ο κίνδυνος μετάδοσης δεν έχει εκλείψει τελείως, αλλά έχει ελαττωθεί» τόσο εξαιτίας της απομόνωσης της Ελλάδας από τις αγορές όσο και του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, τονίζει η Lucy O'Carroll, οικονομολόγος στην Aberdeen Asset Management.

 

«Η αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών σίγουρα έχει αντίκτυπο στους τίτλους υψηλού κινδύνου, τουλάχιστον στην Ευρωζώνη», τονίζουν οι αναλυτές της AXA Investment Management, προσθέτοντας ότι οι αγορές θα έχουν έντονη μεταβλητότητα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Ο Carlo Messina, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Intesa Sanpaolo SpA, δήλωσε σε συνέντευξη ότι δεν ανησυχεί για την κατεύθυνση των αγορών μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά και μάλιστα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα μιας μικρής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

 

Φυσικά, υπάρχει και το αντίπαλο ρεύμα που λέει ότι οι αγορές δεν πρέπει να αποκλείσουν την πιθανότητα μιας μετάδοσης από την Ελλαδα και κατά συνέπεια ένα Grexit.

 

«Η Ελλάδα είναι αρκετά απομονωμένη και οριοθετημένη αυτή τη στιγμή. Μια καταστροφική έξοδος από το ευρώ δεν θα έπρεπε να αποκλείεται" τονίζει ο Peter Westaway, επικεφαλής οικονομολόγος στην Vanguard Asset Management.

 

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργαστεί η Γερμανία ίσως θεωρήσει ότι μπορεί να ζητήσει από την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», τονίζει και ο επικεφαλής επενδύσεων στην Threadneedle Investments, Mark Burgess.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.