ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κων/πολη:Παρακλάδι του PKK ανέλαβε την ευθύνη-Στους 38 ανήλθαν οι νεκροί

19:57 - 11 Δεκ 2016 | Διεθνή
Κων/πολη:Παρακλάδι του PKK ανέλαβε την ευθύνη-Στους 38 ανήλθαν οι νεκροί
Παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από το στάδιο ποδοσφαίρου της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155.

Σε δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), παραδέχθηκε ότι εκείνη πραγματοποίησε τις επιθέσεις.

 

του3

 

Θυμίζεται πως η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.

 

Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας με εντολή Ερντογάν

 

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.

 

του2

 

Αυτό ανέφεραν πηγές της προεδρίας την επομένη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων.

 

Από το σύνολο των θυμάτων, φημολογείται πως οι 30 είναι αστυνομικοί, οι επτά πολίτες, ενώ τα στοιχεία ενός ακόμη θύματος παραμένουν άγνωστα.

 

Την ίδια ώρα , το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), εξέφρασαν την «πλήρη υποστήριξή» τους στις δυνάμεις ασφαλείας και στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας, σε κοινή δήλωσή τους στη Βουλή.

 

Το βίντεο - ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα

 

Kάμερα ασφαλείας κατέγραψε την στιγμή ακριβώς που ο βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου, λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη έκρηξη - εκείνη του παγιδευμένου αυτοκινήτου. 

 

 

Στο βίντεο φαίνεται πώς οι αστυνομικοί πλησίασαν τον άντρα, πιθανώς γιατί τους φάνηκε ύποπτος και τον περικύκλωσαν. Ελάχιστα δευτερόλεπτα, η εικόνα «ασπρίζει» από την σφοδρότητα της έκρηξηςτου... καμικάζι!

 

Γιλντιρίμ: Το PKK πίσω από την επίθεση 

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η κυβέρνηση δεν έχει «σχεδόν καμία αμφιβολία» ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση κατά την οποία περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν έξω από ένα στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης. «Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK», είπε ο Γιλντιρίμ.

 

Εκδίκηση με κάθε κόστος και τίμημα ορκίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

 

«Αργά η γρήγορα, θα έχουμε την εκδίκησή μας. Αυτό το αίμα δεν θα μείνει στο έδαφος, όποιο κι αν είναι το τίμημα, όποιο το κόστος», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 

Μαρτυρία: «Ηταν σαν κόλαση»

 

«Ηταν σαν κόλαση. Οι φλόγες υψώθηκαν μέχρι τον ουρανό. Επινα τσάι στο καφέ δίπλα στο τζαμί», περιέγραψε ο Ομέρ Γιλμάζ, μιλώντας στο Reuters, ο οποίος εργάζεται στο τζαμί απέναντι από το γήπεδο. «Ο κόσμος έσκυψε κάτω από τα τραπέζια, οι γυναίκες άρχισαν να κλαίνε. Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έψαχναν καταφύγιο. Ηταν τρομερό», πρόσθεσε.

 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε «μέρη ανθρωπίνου σώματος να πετάγονται στον αέρα».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:16 - 11 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.