ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν προς ΗΠΑ: «Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα»

12:10 - 29 Ιουλ 2017 | Διεθνή
Ιράν προς ΗΠΑ: «Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα»
Στη δήλωση ότι το βαλλιστικό πρόγραμμά του Ιράν θα συνεχίσει προχώρησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού πρώτα καταδίκασε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

«Καταδικάζουμε την εχθρική και απαράδεκτη ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Οι κυρώσεις επιβάλλονται με αφορμή το βαλλιστικό πρόγραμμά του, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υποστήριξη, εκ μέρους της Τεχεράνης, οργανώσεων όπως η λιβανέζικη Χεζμπολάχ που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική στις ΗΠΑ.

 

«Η πολιτική μας στον στρατιωτικό και βαλλιστικό τομέα είναι ξεκάθαρη και αφορά τις εσωτερικές υποθέσεις μας. Οι άλλες χώρες δεν έχουν το δικαίωμα να αναμιγνύονται ή να μιλάνε και ασφαλώς δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι στόχος του νόμου που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ είναι να αποδυναμωθεί η συμφωνία για τα πυρηνικά, που υπέγραψαν το 2015 το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις.

 

Κλείνοντας ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών απείλησε πως «Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:33 - 29 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.