ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ifo: Μια στις πέντε γερμανικές εταιρείες είδαν αρνητικά επιτόκια

19:29 - 09 Αυγ 2017 | Διεθνή
Ifo: Μια στις πέντε γερμανικές εταιρείες είδαν αρνητικά επιτόκια
Tα αρνητικά επιτόκια έχουν πλήξει τις γερμανικές εταιρείες ενώ χαρακτηριστικά το ινστιτούτου Ifo σύμφωνα με έρευνά του αναφέρει ότι Μια στις πέντε γερμανικές εταιρείες είδε την τράπεζα της να προσπαθεί να τη χρεώσει με αρνητικά επιτόκια για τις καταθέσεις της.

Η πρακτική είναι πιο διαδεδομένη για τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες τείνουν να έχουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

«Ακόμα και αν είναι μια μικρή χρέωση αυτή που ζητούν οι τράπεζες να πληρώσουν οι επιχειρήσεις, η επιβολή αρνητικών επιτοκίων αναγκάζει τις επιχειρήσεις να αλλάξουν την οικονομική τους διαχείριση» σημειώνεται στην έκθεση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έκθεση αποκαλύπτει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες στην προσπάθεια τους να περάσουν τα αρνητικά επιτόκια στους πελάτες τους. Λιγότερες από μια στις 10 εταιρείες που απειλήθηκαν με αρνητικά επιτόκια για τις καταθέσεις τους κατέληξαν να πληρώσουν, με πολλές να αλλάζουν τράπεζα.

Σημειώνεται πως οι τράπεζες στην ευρωζώνη αναγκάζονται από την ΕΚΤ να πληρώνουν 0,4% για τις καταθέσεις που «παρκάρουν» στις εθνικές κεντρικές τράπεζες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.