ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βιρτζίνια-Συγκρούσεις εθνικιστών και αντιρατσιστών

21:15 - 12 Αυγ 2017 | Διεθνή
ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βιρτζίνια-Συγκρούσεις εθνικιστών και αντιρατσιστών
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βιρτζίνια, όπου ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων που επρόκειτο να συναντηθούν στο Σάρλοτσβιλ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς τα επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς και των αντι-διαδηλωτών εντάθηκαν πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης. Μάλιστα, υπήρξαν και τραυματίες.

Δεδομένου ότι η οπλοκατοχή επιτρέπεται από τον νόμο στη Βιρτζίνια, πολλοί από τους διαδηλωτές κράδαιναν όπλα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ένα όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων, στο Σάρλοτσβιλ.

Ο Τέρι Μακόλιφ, κυβερνήτης της Βιρτζίνια, είχε απηύθυνε χθες έκκληση προς τους κατοίκους να μην προσέλθουν σε αυτή τη συγκέντρωση. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει«Πολλοί άνθρωποι αναμένονται (το Σάββατο) στο Σάρλοτσβιλ θέλοντας να εκφράσουν ιδέες που πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένου εμού, θεωρούν απαίσιες. Εφόσον το κάνουν ειρηνικά, είναι δικαίωμά τους».

Τέλος, οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:14 - 12 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.