ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωαγορές: Σταθεροποιητική τάση παρουσιάζουν οι δείκτες σήμερα

11:11 - 23 Αυγ 2017 | Διεθνή
Ευρωαγορές: Σταθεροποιητική τάση παρουσιάζουν οι δείκτες σήμερα
Σταθεροποιητική τάση παρουσιάζουν τα πρόσημα των δεικτών στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ενόψει της συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών στις ΗΠΑ η οποία ξεκινά την αύριο.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 μειώνεται οριακά κατά 0,06% στις 375,8 μονάδες. Την ίδια στιγμή ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,2% και διαμορφώνεται στις 12,249,66 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 5.132,54 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες κατά 0,1% και διαμορφώνεται στις 7.371,77 μονάδες.

Στα μάκρο νέα της ημέρας οι επενδυτές περιμένουν τους δείκτες PMI της Markit για τον Αύγουστο καθώς και τα στοιχεία για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της  παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας βρίσκονται οι ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών στο ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Jackson Hole των ΗΠΑ για νέες ενδείξεις όσον αφορά τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής. Οι αναλυτές περιμένουν η επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi να χρησιμοποιήσουν τις ομιλίες τους για να διαβεβαιώσουν τις αγορές ότι δεν θα προχωρήσουν σε κινήσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προοπτικές της οικονομίας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.