ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο απανωτές εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών στο Χιούστον

12:53 - 31 Αυγ 2017 | Διεθνή
Δύο απανωτές εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών στο Χιούστον
Διπλή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εργοστάσιο χημικών της Arkema Inc στην περιοχή Κρόσμπι του Χιούστον, εν μέσω παράλυσης που έχει προκαλέσει στην περιοχή η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Οι εκρήξεις συνέβησαν χρονικά σε μικρό διάστημα μεταξύ τους και χειροτέρευσαν την κατάσταση στην ήδη πλημμυρισμένη χημική βιομηχανική μονάδα από τον τυφώνα Χάρβεϊ.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως μια έκρηξη ή φωτιά ήταν αναπόφευκτη μετά την εξέλιξη της πλημμύρας και για το λόγο αυτό όλο το εργοστάσιο και οι γειτονικές εκτάσεις, είχαν εδώ και μέρες εκκενωθεί.

Εν τούτοις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία μετά τις εκρήξεις, καθώς εισέπνευσαν το χημικό νέφος από το εργοστάσιο. 

Σύμφωνα με το NBC 6 και την Houston Chronicle, η εταιρεία Arkema Inc ενημερώθηκε από το Κέντρο Εκτάκτων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Χάρις ότι στη μονάδα της στο Κρόσμπι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και ότι στη συνέχεια μαύρος καπνός απλώθηκε στον αέρα.

Το νερό μέσα στο κτήριο του εργοστασίου είχε φτάσει το 1,80 μέτρα, ενώ και οι δύο πηγές ενέργειας είχαν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και ώρες.

Η ευρύτερη περιοχή είχε εκκενωθεί σε απόσταση μεγαλύτερη του ενάμιση μιλίου, όμως όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, άνθρωποι ακόμα και από αυτήν την απόσταση αναφέρουν συμπτώματα ζάλης και ναυτίας, λόγω του νέφους.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 31 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.