ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη - Κλειστή η Wall λόγω αργίας

17:37 - 18 Ιαν 2010 | Χρηματιστήρια
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν να κινούνται οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές, με το δείκτη Dow Jones Stoxx 600 να ανακάμπτει από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω εικασιών ότι οι εξαγορές θα ενισχυθούν κατά το έτος 2010. Σημειώνεται ότι κλειστή θα μείνει σήμερα η Wall, λόγω του εορτασμού της ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Αναλυτικά, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,56% στις 5.494 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX κερδίζει 0,55% στις 5.908 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,56% στις 3.976 μονάδες.

Μετά τις απώλειες της τάξης του 1,5% που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 επέστρεψε στα κέρδη, κερδίζοντας 0,7%. Σημειώνεται εδώ ότι από την αρχή του έτους ο δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 1,6%, με τις μεταλλευτικές εταιρείες να ‘σέρνουν το χορό’ των κερδών. Στο -0,4% βρέθηκε ο MSCI Asia Pacific Index.

Σε τροχιά ανάκαμψης θα βρεθούν οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το 2010, καθώς οι εταιρείες μείωσαν τα χρέη τους και οι αναλυτές προχώρησαν σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία τους, σύμφωνα με τη KPMG.

Σε υψηλό 15 μηνών, στο +4,9%, βρίσκεται η International Power, ενώ στο +2,2% βρίσκεται η GDF Suez, καθώς εξετάζουν τα σενάρια συνεργασίας.

Κέρδη 1,7% για την Antofagasta, 2,4% για την Kazakhmys και 2,7% για τη Xstrata, καθώς τα συμβόλαια των μετάλλων στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων ενισχύονται.

Η Richemont ενισχύεται 1,9%, μετά την ανακοίνωσή της για αύξηση των πωλήσεων κατά 2% στα 1,6 δισ. ελβετικά φράγκα στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Άνοδος 2,1% για την Τullow Oil, με φόντο την ανακοίνωσή της ότι εξετάζει την εξαγορά μεριδίου της Heritage Oil & Gas. Ενίσχυση 0,1% και για τις μετοχές της Heritage Oil.

Η Eni ενισχύεται 0,4%. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για αγορά περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Ενίσχυση 1,2% για τη σοκολατοβιομηχανία Cadbury στις 804 πένες ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η Kraft Foods προσανατολίζεται στην αύξηση της προσφοράς της στις 820 πένες ανά μετοχή από 771 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times.

Κέρδη 2% για τη Cie. Financiere Richemont, καθώς της σημαντικής  αύξησης των πωλήσεων της κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Ανοδικά κατά 3,4% κινείται η British Airways. Η Credit Suisse Group αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της σε «outperform»και χαρακτήρισε τη μετοχή της  με «overweight».

«Άλμα» 6,2% για τη Zodiac Aerospace, μετά τη σύσταση «αγοράς» της μετοχής της από τη BofA Merrill Lynch Global Research και με κέρδη 2,1% κινείται η Iberia Lineas Aereas de Espana, ύστερα από τη σύσταση «outperform» της μετοχής της από Credit Suisse.

Στο +2,3% βρίσκεται η L’Oreal, καθώς η Deutsche Bank αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της σε «buy» από «hold».

Κέρδη 1,9% για τη Home Retail Group, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε «buy» από τη «sell» από τη ING Groep.

Ανοδικά κατά 2,6% κινείται η PPR, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Gucci Group, ύστερα από την αναβάθμιση της τιμής-στόχου της στα 100 ευρώ από 76 ευρώ από τη Morgan Stanley.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Αλκμήνη Χατζηνάσιου
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.