ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά Wall και Ευρώπη

17:33 - 16 Φεβ 2010 | Χρηματιστήρια
Με κέρδη κινούνται οι μεγαλύτεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, στον απόηχο της ανοδικής πορείας των εμπορευμάτων, αλλά και της απρόσμενης αύξησης του βιομηχανικού δείκτη, ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Θετικά συμβάλλουν και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Barclays.

Αναλυτικά, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,76% στις 10.176 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη ύψους 0,81% στις 1.084 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,58% στις 2.196 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι μεταλλουργικές εταιρείες, με φόντο την άνοδο 2% της τιμής του χρυσού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα η τιμή του χρυσού ενισχύεται κατά 2,46% στα 1.116 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί κατά 0,2%.

Κατά 2,2% ενισχύεται η Newmont Mining και κατά 1,4% η Alcoa.

«Άλμα» 17% για τη General Growth Properties, μετά την πρόταση εξαγοράς της από τη Simon Property Group Inc. έναντι 10 δισ. δολαρίων. Στο +2% βρίσκεται η Simon Property.

Ανοδικά κατά 2% κινείται η Blackstone Group, η οποία έχει μερίδιο ύψους 48% στη Merlin Entertainments. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, η Dubai International Capital LLC πούλησε τα 2/3 του μεριδίου της στη Merlin Entertainments Group, ύψους 17%, στην οικογένεια Kristiansen, που κατέχει τη Lego.

Κέρδη 0,8% για τη JPMorgan Chase & Co., η οποία συμφώνησε να πουλήσει τις μη-αμερικάνικες μονάδες της RBS Sempra Commodities LLP έναντι 1,7 δισ. δολαρία.

Ανοδικά 1,3% κινείται η Citigroup και 0,9% η Goldman Sachs Group, ωθούμενες από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Barclays.

Mε κέρδη ύψους 2,1% κινείται η Merck, καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο +0,9% βρίσκεται η Oracle, καθώς, σύμφωνα με αναλυτή της Pacific Crest Securities, η μετοχή της θα ενισχυθεί κατά 32 δολάρια μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ύστερα από την εξαγορά της Sun Microsystems, η οποία θα αυξήσει τα κέρδη και τις πωλήσεις της.

«Άλμα» στις 24,9 μονάδες κατέγραψε ο βιομηχανικός δείκτης Empire State στις ΗΠΑ κατά το μήνα Φεβρουάριο, από 15,9 μονάδες τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν στις 8,8 μονάδες το Φεβρουάριο από 20,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο αριθμός των φορτίων υποχώρησε. Ωστόχο, τα αποθέματα παρέμειναν αμετάβλητα και η ανεργία σημείωσε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Στα 63,3 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν οι καθαρές εισροές επενδύσεων χαρτοφυλακίου κατά το μήνα Δεκέμβρη, από 126,4 δισ. δολάρια κατά τον προηγούμενο μήνα.

Ανοδικά η Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με φόντο τα ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη που ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, η Barclays, αλλά και τα κέρδη στον τραπεζικό κλάδο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,02% στις 5.220 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,79% στις 5.554 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC καταγράφει ανοδο 0,61% στις 3.631 μονάδες.

Άνοδος 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Dow Jones Stoxx 600, που ενισχύεται για δεύτερη συνεχή ημέρα και για έκτη φορά σε επτά συνεδριάσεις και κέρδη 0,5% για τον MSCI Asia Pacific Index.

Η Barclays κερδίζει 10%, καθώς ανακοίνωσε υπερδιπλάσια κέρδη το 2009, σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα, ωθούμενη από την επενδυτική τραπεζική, αλλά και την πώληση μονάδας fund management.

Κέρδη 3% για τη Societe Generale και άνοδος 3,2% για την Deutsche Bank, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από την Credit Suisse.

Στο + 2,2% βρίσκεται η BHP Billiton, μετά την σύσταση «αγοράς» της μετοχής της από τη ING Groep NV.

«Άλμα» 5,1% για τη Petropavlovsk και 1,4% για τη Kazakhmys. Στο +2,9% βρίσκεται η Eurasian Natural Resources Corp.

Κέρδη 2,7% για την Anglo American. Η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Tarmac.

«Ράλι» 7,8% για τη Meda και 5,1% για την Imtech, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του δ΄τριμήνου.

Ανοδικά κατά 5,1% κινείται η Vallourec, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής από τη Natixis Securities.

Στον αντίποδα, με απώλειες 5,4% κινείται η L’Oreal, μετά την πτώση 8% την κερδοφορία του 2009, η οποία ανέτρεψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο -4,4% βρίσκεται η Givaudan, η οποία ανακοίνωσε χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το 2009, ενώ «βουτιά» 11% κάνει η Royal BAM Group, μετά από υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας της.

Πτώση 5,8% για τη Straumann Holding , καθώς τα κέρδη για το 20090 ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Στα μακροικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 45,1 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία το μήνα Φεβρουάριο, από 47,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα το ινστιτούτο ZEW. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 40 μονάδες. «Αν και τα χειρότερα έχουν περάσει, ανησυχίες συνεχίζουν να υπάρχουν, καθώς τα δημοσιονομικά ελλείμματα παραμένουν υψηλά. Υπάρχει, δε, πιθανότητα υποχώρησης της οικονομικής δραστηριότητας», τονίζει ο πρόεδρος του ZEW Wolfgang Franz.

Ακόμη, οι προοπτικές για τον κλάδο του λιανεμπορίου και των καταναλωτικών αγαθών, αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών, παραμένουν αδύναμες, αναφέρει το ZEW.

Στο 3,5% διαμορφώνεται σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στη Βρετανία το μήνα Ιανουάριο, κατώτερος των τελευταίων εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για πληθωρισμό της τάξης του 3,7%.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 16 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.