ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρά κέρδη για τη Wall- Καλύτερη η εικόνα στην Ευρώπη

00:03 - 03 Μαρ 2010 | Χρηματιστήρια
Μικρά ήταν τα κέρδη σήμερα στη Wall Street, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,02% στις 10.406 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη ύψους 0,23% στις 1.118 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,32% στις 2.281 μονάδες. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε 1,45% στις 5.484,06 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX σημείωσε κέρδη 1,10% στις 5.776,56 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC 40 κέρδισε 1,12% στις 3.811,92 μονάδες.

Ανοδικά η Wall

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι μεγαλύτεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς το κλίμα δυσαρέσκειας από την πλευρά των επενδυτών δεν αποκαταστάθηκε εν όψει  των νέων έκτακτων μέτρων που θα πρόκειται να εξαγγείλει αύριο η ελληνική κυβέρνηση. Αν και θετικά συνέβαλλε η κινητικότητα στην αγορά των συγχωνεύσεων και εξαγορών, οι επενδυτές απέφυγαν να τοποθετηθούν, αποσύροντας μάλιστα την τελευταία ώρα πολλές από τις αγορές τους.

Σημειώνεται εδώ ότι από τις 460 εταιρείες της Wall Street που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα για το 2009, το 75% εξ αυτών έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδικά κατά 5,4% κινήθηκε η Qualcomm, μετά από απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών ύψους 3 δισ. δολαρίων.

«Άλμα» 12% για την Terra Industries, μετά από πρόταση εξαγοράς της από τη CF Industries Holdings.

Ανοδικά κατά 2,3% κινήθηκε ο ενεργειακό κλάδος, στον απόηχο της ανοδικής πορείας των τιμών του αργού και των μεταλλευμάτων. Σημειώνεται ότι σήμερα το χρυσό «άγγιξε» υψηλό έξι βδομάδων, ενώ έκλεισε με άνοδο κατά 1,7% στα 1.137,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ με κέρδη 1,40% έκλεισε και το αργό. Στο +0,83% βρέθηκε η Alcoa και στο +1,2% η Caterpillar.

Κέρδη 2,5% σημείωσε και η Dell, καθώς η σύσταση της αναβαθμίστηκε από την UBS σε buy από neutral.

Με κέρδη ύψους 0,92% κινήθηκε και η Boeing.

Θετικά πρόσημα κατέγραψε ο κλάδος των αυτοκινήτων, στον απόηχο των πωλήσεων οχημάτων το Φεβρουάριο. Στο +0,69% βρέθηκε η Toyota, ενώ στο -0,16% έκλεισε η Ford.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Staples, η οποία έχασε 7,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 12 μηνών. Η μεγαλύτερη εταιριών λιανικών πωλήσεων ειδών γραφείου ανακοίνωσε ότι θα έχει μεγαλύτερη πτώση των κερδών το τελευταίο τρίμηνο του 2009 από αυτό που αρχικά είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν με κέρδη οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με φόντο το «ράλι» στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και των αερομεταφορών, αλλά και των νέων έκτατων μέτρων που θα λάβει η Ελλάδα, ύστερα από σύσταση της Κομισιόν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,7% στις 250,36 μονάδες, μετά τα κέρδη της τάξης του 1,2% τη Δευτέρα.

«Ράλι» 2,8% για τη PSA Peugeot Citroen, ύστερα από ανακοίνωση ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο των αναμενόμενων.

Στο +3,4% βρέθηκε η Lufthansa, καθώς οι ζημιές της ήταν κατώτερες των αναμενόμενων, ενώ στο +4,2% κινήθηκε η Air France-KLM και στο +4,1% η British Airways.

Ανοδικά κινήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο μεταλλουργικός κλάδος. Κέρδη 1,4% για τη Fresnillo. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το 2009 κινήθηκαν σε υπερδιπλάσια επίπεδα και συγκεκριμένα στα 322 εκατ. δολάρια.

Άνοδος 1% για την UCB. Τα καθαρά κέρδη της εταιρεία το 2009 σκαρφάλωσαν στα 513 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους μόλις 42 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος.

Κέρδη 4% για την Allied Irish Banks. Η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερες των εκτιμήσεων προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή.

Ανοδικά κατά 4% κινήθηκε η Bank Sarasin, καθώς προχώρησε σε αναβάθμιση των στόχων της για τα πάγιά της, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματά της.

Απώλειες 1% για τη Deutsche Telekom. Η Barclays υποβάθμισε τη σύσταση του γερμανικού κολοσσού σε «equal-weight» από «overweight».

Πτωτικά κατά 12% έκλεισε η Prudential, μετά την πτώση 12% που σημείωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση λόγω της εξαγορά της ασιατικής μονάδας της AIG.

«Βουτιά» 3,9% για την Intercell, καθώς τα κέρδη της ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ στο -4,8% βρέθηκε η Vedanta Resources, καθώς ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων ύψους 775 εκατ. δολαρίων διάρκειας επτά ετών.

Στο 0,9% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, από 1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Οι τελευταίες προβλέψεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου στο 1%.

Οι τιμές στη βιομηχανία τον Ιανουάριο σημείωσαν αύξηση κατά 0,7%, συγκρινόμενες με τα επίπεδα του Δεκεμβρίου και κάμψη κατά 1% σε σχέση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου του περασμένου έτους.

Το 18,6% άγγιξε η ανεργία στην Ισπανία κατά το μήνα Φεβρουάριο, σημειώνοντας άνοδο 2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 82.123 άτομα, στα 4,130 εκατομμύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.