ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα εταιρικά αποτελέσματα δημιούργησαν ευφορία στις διεθνείς αγορές

19:05 - 14 Απρ 2010 | Χρηματιστήρια
Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,66% στις 5.799,94 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,82% στις 6.282,12 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημείωσε κέρδη 0,80% στις 4.064,22 μονάδες. Ίδια η εικόνα και στη Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύεται 0,52% στις 11.076,78 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,63% στις 1.204,87 μονάδες και το Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,95% στις 2.489,37 μονάδες.

Κέρδη στην Ευρώπη

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για πρώτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, ωθούμενοι από τα κέρδη στον κλάδο της τεχνολογίας, μετά τη μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας της J.P. Morgan και της Intel στο α’ τρίμηνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,6% στις 270,22 μονάδες. Στα 1,3638 δολάρια διαπραγματεύεται έναντι του δολαρίου το ευρώ, από τα επίπεδα των 1,3594 δολαρίων χθες, καταγράφοντας άνοδο 0,2%.

Άνοδος 5,9% για την Allied Irish Banks, μετά την αναβάθμιση της μετοχής της σε buy από neutral από τη Goldman Sachs. Κέρδη 0,5% για την ASML Holding. Η εταιρεία ανακοίνωσε την επιστροφή της στα κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο χρήσης. Ανοδικά κινείται ο κλάδος των εμπορευμάτων. Κέρδη 1,7% για την Xstrata και 0,7% για την Eni.

Ανοδικά 2,8% κινήθηκε η Infineon Technologies, 3,2% η STMicroelectronics, 1,1% η ARM Holdings και 5,5% η Cap Gemini.

Στο +3,8% η Ericsson, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από τη Credit Suisse.

«Άλμα» 4,3% για τη Deutsche Postbank, καθώς οι προετοιμασίες για ενοποίηση της με τη Deutsche Bank κινούνται πιο γρήγορα από ότι περιμένανε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ενώ ανοδικά κατά 1,9% κινήθηκε η UBS, καθώς ο CEO της αναμένει ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο.

Στο +4,4% βρέθηκε η Yell Group, καθώς η UBS ενέταξε τη μετοχή της στη λίστα με τις πιο προτιμώμενες εταιρείες.

Πάνω από τις 1.200 μονάδες ο S&P

Με κέρδη κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το δείκτη S&P να ξεπερνά τις 1.200 μονάδες, για πρώτη φορά από το Σεπτέμβρη του 2008, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της J.P.Morgan και της Intel.

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το δείκτη S&P 500 κατά 13%, εκτιμώντας ότι θα βρεθεί στις 1.270 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, με αδύναμες τις κατασκευαστικές δαπάνες και στα υψηλά επίπεδα την ανεργία, ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Ben S. Bernanke, στα πλαίσια της κατάθεσης του στο Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος της Fed επιπλέον δήλωσε η πορεία της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί κυρίως από την πορεία της ιδιωτικής κατανάλωσης, η οποία όμως εάν δεν βελτιωθούν οι δείκτες της ανεργίας δεν θα σημειωθούν ιδιαίτερα βήματα. Στην προσπάθεια της ανάκαμψης της αγοράς εργασίας θα πρέπει να βοηθήσει τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και οι τράπεζες, με τις τελευταίες να καλούνται για ακόμη μία φορά να βελτιώσουν τους ρυθμούς χορηγήσεων.

«Αλμα» 2,8% για τη J.P. Morgan, η οποία εμφάνισε αυξημένα κέρδη κατά 55% στο α’ τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 55% στα 3,33 δισ. δολάρια ή 74 σεντς ανά μετοχή, από 2,14 δισ. δολ. ή 40 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο των κερδών ανά μετοχή στα 64 σεντς.

Με κέρδη 3,4% κινείται η Intel, μετά την αυξημένη κερδοφορία στο α’ τρίμηνο, αλλά και τις προβλέψεις για ανοδικές πωλήσεις και κέρδη σε επίπεδο έτους. Στο +2,9% βρίσκεται η Texas Instruments.

Αύξηση 1,6% εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις κατά το μήνα Μάρτιο στις ΗΠΑ, ωθούμενες από την ισχυρή ζήτηση στα αυτοκίνητα, στα κατασκευαστικά εργαλεία και στα καινούργια ρούχα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 363,2 δισ. δολάρια, καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 1,3%. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις  ενισχύθηκαν κατά 7,6%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και των φορτηγών, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,6% στα 300,5 δισ. δολάρια.

Αυξημένος κατά 0,1% εμφανίστηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ κατά το μήνα Μάρτιο, σε, προσαρμοσμένη βάση, λόγω της ανόδου στις τιμές των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας, ο δομικός πληθωρισμός, δηλαδή, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, εξαιρουμένων των ενεργειακών τιμών και των τιμών τροφίμων, παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι ανόδου 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.