ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετικό έδαφος "γύρισαν" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:09 - 17 Ιουν 2010 | Χρηματιστήρια
Σε θετικό έδαφος "γύρισαν" οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις πρωινές απώλειες, δίνοντας συνέχεια στο ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων. Σήμερα πρόκειται για την έβδομη ημέρα ανόδου των ευρωπαϊκών δεικτών, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Οι επενδυτές εξακολουθούν να εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την υγεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που κάνουν λόγο για σημαντικές επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης στην παγκόσμια ανάκαμψη.

Κέρδη 0,28% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600, μετά τα κέρδη της τάξης του 6% που συγκέντρωσε στις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις. Στα επίπεδα των 1,2331 δολαρίων ενισχύεται αυτή την ώρα το ευρώ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,63% στις 5.271 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,21% στις 6.204 μονάδες και στο Παρίσι ο  CAC σημειώνει 0,43% στις 3.692 μονάδες.

Υπό το βάρος της έντονης φημολογίας ότι η Ισπανία προτίθεται να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, συνεδριάζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα την οικονομική πολιτική της Ε.Ε. Στην ατζέντα της συνάντησης των ηγετών των 27, θα βρεθεί η Γαλλογερμανική πρόταση για κατάθεση των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Κομισιόν και το Εurogroup για προέγκριση, πριν τεθούν προς ψήφιση στα εθνικά κοινοβούλια.

Επιπλέον, οι 27 θα συμφωνήσουν πιθανότατα στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση των εθνικών στατιστικών αρχών, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Ελλάδας στο μέλλον. Τέλος, θετικά αντιμετωπίζεται η πρόταση για την επιβολή νέου φόρου στις τράπεζες, ώστε να χρηματοδοτηθεί ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από δικά τους κεφάλαια, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στο εξής σε έκτακτες καταστάσεις, χωρίς να χρειάζεται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι.

Κατά 5,3% ενισχύεται η μετοχή της BP. Το ποσό των 20 δισ. δολαρίων θα καταθέσει ο βρετανικός όμιλος σε εγγυητικό ταμείο για την ικανοποίηση των αγωγών που έχουν κατατεθεί εις βάρος μετά την καταστροφή που έχει συντελεστεί στον Κόλπο του Μεξικό από τη διαρροή πετρελαίου. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία μικρή εγγύηση ότι η ΒΡ είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της, καθώς διάχυτη είναι στη αγορά η αίσθηση ότι η εταιρεία δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν τη καταστροφή. Αυτήν την ώρα ομάδα στελεχών βρίσκεται σε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 17 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.