ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:38 - 12 Ιουλ 2010 | Χρηματιστήρια
Κατεύθυνση αναζητούν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Αν και το άνοιγμα ήταν ανοδικό, λίγο αργότερα οι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος. Αυτή την ώρα οι δείκτες ξανά «στο πράσινο», καταγράφοντας συγκρατημένα κέρδη.

Απώλειες 0,08% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης έκλεισε με κέρδη 5,4%, ήτοι η καλύτερη – σε εβδομαδιαία βάση – επίδοση σε διάστημα ενός έτους. Στα 1,2584 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρώ.

Τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών Eurogroup και Ecofin, σήμερα (Δευτέρα 12 Ιουλίου) και αύριο (Τρίτη 13 Ιουλίου). Πριν από λίγες ημέρες, η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS) αποκάλυψε ότι θα δοκιμαστούν οι κεφαλαιακές αντοχές 91 τραπεζών της ΕΕ μέσα από τεστ που θα περιλαμβάνουν υποθετικά σενάρια για επιδείνωση του οικονομικού και του επενδυτικού κλίματος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,26% στις 5.146 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,18% στις 6.076 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει κέρδη 0,14% στις 3.560 μονάδες.

Στο +5,22% η μετοχή της BP. Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού που προκλήθηκε από την έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης της BP έχει κοστίσει μέχρι τώρα στη βρετανική πετρελαϊκή εταιρία 3,5 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της σήμερα και πρόσθεσε πως η τοποθέτηση ενός νέου συστήματος που θα περιορίσει τη διαρροή "εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις". Από τα τέλη Απριλίου, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ως σήμερα έχουν περισυλλεγεί 749.100 βαρέλια πετρελαίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της BP. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, η BP βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Apache, για την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους έως και 12 δισ. δολαρίων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατάθεση προσφοράς φέρεται να εξετάζει και η Exxon Mobil.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.