ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

11:43 - 21 Σεπ 2010 | Χρηματιστήρια
Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν κέρδη «παίρνοντας πάσα» από την ισχυρή άνοδο των αμερικανικών δεικτών. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις δημοπρασίες Ελλάδας και Ιρλανδίας, αλλά και στη σημερινή συνεδρίαση της Fed, όπου, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν αποκλείεται και η λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Κέρδη 0,23% καταγράφει πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. Πάνω από τα επίπεδα των 1,31 δολαρίων το ευρώ. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,3128 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,48% στις 5.630 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,28% στις 6.312 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,48% στις 3.806 μονάδες.

Σε αρκετές αλλαγές, όσον αφορά στην αξιολόγηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, προχώρησε η Goldman Sachs, λαμβάνοντας υπόψη τους νέους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας που προωθεί η Επιτροπή της Βασιλείας.

Η Goldman Sachs υποβαθμίζει σε sell από neutral τη σύσταση των μετοχών της Credit Agrigole και της Credito Valtellinese. Υποβάθμιση σε neutral από buy και για τις Santander, Allied Irish Bank και KBC Group.

Στον αντίποδα, η Goldman Sachs αναβαθμίζει σε buy από neutral τη BNP Paribas και σε neutral από sell τη Swedbank.

Απώλειες 1,96% για τη UniCredit. Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ιταλικής τράπεζας ενδέχεται να υποβάλλει, σήμερα, ο Alessandro Profumo, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι ο Profumo βρέθηκε σε διαμάχη με το διοικητικό συμβούλιο της UniCredit, αναφορικά με το μερίδιο που απέκτησαν ιδρύματα της Λιβύης στην τράπεζα.

Άλμα 5,64% για τη γαλλική Safran. Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της L-1 Identity Solutions έναντι τιμήματος ύψους 1,1 δισ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.