ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το deal έδωσε ώθηση τη Wall – Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη

23:04 - 10 Μαϊ 2011 | Χρηματιστήρια
Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στη Wall, τροφοδοτούμενοι από το deal της εξαγορά της Skype από τη Μicrosoft. Την ίδια στιγμή το συνέβαλλε στο θετικό κλίμα τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των τιμών εισαγωγών τον Απρίλιο.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% στις 12.757 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 1,01% στις 2.872 μονάδες και ο S&P500 ανέβηκε 0,81% στις 1.357 μονάδες.

Με ισχυρά κέρδη της τάξεως άνω του 1% απάντησαν σήμερα στα σενάρια περί νέου πακέτου στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα οι ευρωαγορές... Παρά το γεγονός ότι λίγη ώρα έπειτα από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ήπιοι τόνοι επικρατούσαν στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, ωστόσο στη συνέχεια οι κυριότεροι δείκτες πήραν φόρα...κλείνοντας με σημαντικά κέρδη.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ανοδικά κατά 1,28% στις 6.019 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 1,13% στις 4.053 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,23% στις 7.504 μονάδες. Στα 1,4343 δολάρια το ευρώ.

Ανακοινώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο το deal μεταξύ Microsoft (εταιρεία λογισμικού Η/Υ) και Skype (εταιρεία ομιλίας μέσω internet), με την εξαγορά της δεύτερης, έναντι του ποσού των 8,5 δις. δολαρίων.

«H Microsoft έχει πολλά μέτωπα και στον ιντερνετικό τομέα και η Skype ίσως να είναι το κλειδί για να εδραιωθεί στο χώρο», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Kunal Bajaj, στέλεχος τηλεπικοινωνιών στην Analysys Mason India.

Η εξαγορά αυτή είναι σαφές ότι θα απομακρύνει τη Skype από το στόχο να πουλήσει δημοσίως 100 εκατ. μετοχές της.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 2,2% τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας της χώρας, καθώς οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν 6,7%. Η αύξηση αυτή κινείται πάνω από το 1,6%, το οποίο είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch . Οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν εν τω μεταξύ 1,1%.

Παράλληλα, ευρεία συμφωνία με την οποία, μεταξύ άλλων, ορίζεται το πλαίσιο για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο εμπόριο και τις επενδύσεις, υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ουάνγκ Κισάν.

Η συμφωνία καλύπτει τέσσερις τομείς που οι δύο χώρες θεωρούν ότι έχουν προτεραιότητα στη μεταξύ τους συνεργασία, τα μακροοικονομικά ζητήματα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, το εμπόριο και τις επενδύσεις και τη διεθνή συνεργασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.