ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρσάρουν... οι αγορές

16:39 - 11 Αυγ 2011 | Χρηματιστήρια
Μαρσάρουν... οι αγορές
(upd) Αποκτούν δυναμική τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Τα επιδόματα σηκώνουν την Wall.

Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall μετά τα ικανοποιητικά νέα για την υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας. Ωστόσο οι ανησυχίες παραμένουν και οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί και ως εκ τούτου δεν αποκλείονται διακυμάνσεις και μεταβλητότητα.

Η ψυχολογία των επενδυτών είναι ευάλωτη, επισημαίνουν οι αναλυτές και ως εκ τούτου η οποιαδήποτε αρνητική είδηση , ακόμη και φήμη μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα.

Ο Dow Jones βρίσκεται στις 10.925 μονάδες, και το +2%, ο Nasdaq στις 2442 μονάδες με κέρδη 2,61% και ο S&P 500 στις 1.147 μονάδες  σημειώνοντας άνοδο κατά 2.36%.

Η Cisco που ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των αναμενομένων και προβλέπει καλύτερες επιδόσεις για το προσεχές μέλλον οδηγεί τις εταιρείες τεχνολογίας σε άνοδο.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας  ανακάμπτει μετά τις χθεσινές βαρείες απώλειες, ενώ εκτιμήσεις πως η Ασία θα εξακολουθήσει  να αυξάνει την ζήτηση στο πετρέλαιο, όπως και η αναβάθμιση της Chevron από την Oppenheimer, οδηγεί τις πετρελαϊκές σε άνοδο.

Παρά τους φόβους για την κατανάλωση, το γεγονός πως η αλυσίδα Kohl ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα οδηγεί και τον κλάδο των εμπορικών σε άνοδο.

Στην Ευρώπη παρατηρηθηκαν μεγάλες διακυμάνσεις  Από τη μία η φήμη ότι η Ασία κλείνει τη γραμμή χρηματοδότησης προς γαλλικές τράπεζες και από  την άλλη η ανακοίνωση ότι επίκειται έκτακτη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί την ερχόμενη Τρίτη. Το τελευταίο, προκαλεί ευφορία ότι επιτέλους η Ευρώπη έχει πάρει τομήνυμα και πως πλησιάζει ο καιρός που θα ληφθεί οριστική και τελεσίδικη απόφαση ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης.

O λονδρέζος FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 1,35%, ο γερμανικός DAX 2.16%, ενώ ο γαλλικός CAC κερδίζει μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση +0,60%.

Στο μεταξύ, η Cisco ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των αναμενομένων με έσοδα 11,2 δισ. και κέρδη 43 σεντς ανά μετοχή ενώ βλέπει ενίσχυση των μεγεθών της στο προσεχές διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:53 - 11 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.