ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικές τάσεις στη Wall, συνέχεια υποχώρησης στην Ευρώπη

15:52 - 18 Ιουλ 2006 | Χρηματιστήρια
Αρνητικές τάσεις επικρατούν στο προάνοιγμα της Wall καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές ιδίως σε ότι αφορά στην πορεία του πετρελαίου και τις επιπτώσεις της στην οικονομία και τα εταιρικά κέρδη. Επιπλέον, αρνητικά επηρέαζουν το επενδυτικό κλίμα εταιρείες, όπως η CocaCola, που ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Ο S&P 500 υποχώρησε χθες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, επηρεαζόμενος σε μεγάλο βαθμό από την πτώση της Citigroup λόγω των χαμηλότερων των προσδοκιών κερδών στο εξάμηνο.

Οι αναλυτές αναμένουν, πάντως,ότι οι εταιρείες του S&P 500 θα ανακοινώσουν αύξηση των κερδών τους κατά 12,4% κατά μέσο όρο για το δεύτερο τρίμηνο, ποσοστό που είναι υψηλότερο των αρχικών προβλέψεων για αύξηση της τάξης του 10,9%.

Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο την περασμένη εβδομάδα κέρδισε 4% ενώμετά τη σημαντική πτώση που σημείωσε χθες, σήμερα ανεβαίνει ελαφρά, κινούμενο γύρω στα 75,75 δολ. το βαρέλι.

Επενδυτές και αναλυτές αναμένουν, πάντως, με ενδιαφέρον την αυριανή ομιλία του Μπεν Μπερνάνκι στο Κογκρέσο, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις εξελίξεις στον νομισματικό τομέα.

Σήμερα ανακοινώνονται εξάλλου οι τιμές παραγωγού, οι οποίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, θα διαμορφωθούν κατά 0,3% υψηλότερα τον Ιούνιο μετά από αύξηση 0,2% το Μάϊο.  Σύμφωνα, πάντοτε με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο δομικός δείκτης τον ίδιο μήνα έχει σημειώσει άνοδο κατά 0,2% έναντι 0,3% το Μάϊο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Coca-Cola υποχωρεί στο χρηματιστήριο της Γερμανίας καθώς αναμένεται από τους αναλυτές ότι θα ανακοινώσει σήμερα πτώση των καθαρών κερδών κατά 1,7%, στα 1,69 δις. δολ. ή 72 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο.

Επίσης ανακοινώνουν τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο η Merrill Lynch πριν το άνοιγμα της αγοράς και η IBMκαι η Yahoo! μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη οι δείκτες συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.