ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αέρας Yahoo στη Wall

23:03 - 15 Σεπ 2011 | Χρηματιστήρια
Πάνω από 3% τα κέρδη σε Dax και Cac - Στο +1% η Wall
Ανοδικά έκλεισε η Wall πραγματοποιώντας καρέ ανοδικών συνεδριάσεων, καθώς η κίνηση-ματ της ΕΚΤ υπερνικά τα μέτρια μάκρο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, σημαντική στήριξη έδωσε και η πληροφορία που γνωστοποίησε η Yahoo ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία.

O Dow κέρδισε 1,56% στις 11.419, ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,25% στις 2.604 μονάδες ενώ ο S&P 500 βρέθηκε στο +1,64% στις 1.208 μονάδες.

"Άλμα" 2,5% σημείωσε η μετοχή της Yahoo, καθώς δημοσίευμα έκανε λόγο πως ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν προσεγγίσει την εταιρεία για απόκτηση μεριδίου η και του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Σε κλίμα ευφορίας ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τις μετοχές των γαλλικών τραπεζών να σημειώνουν ράλι άνευ προηγουμένου, μετά την απόφαση των πέντε κεντρικών τραπεζών για συνδυασμένη παρέμβαση στις αγορές με πρόγραμμα τρίμηνης ρευστότητας σε δολάρια.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αυτή η κίνηση έχει σκοπό να καλύψει τις ανάγκες σε δολάρια κυρίως των ευρωπαϊκών τραπεζών. Επίσης, εντός του τέταρτου τριμήνου θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις συντονισμένες παρεμβάσεις.

Οι μετοχές της BNP έκλεισε με κέρδη 14%, ενώ η SocGen τα είδε "πράσινα" στο +8%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE σκαρφάλωσε 2,11% στις 5.338 μονάδες, ο γαλλικός CAC κέρδισε 3,33% στις 3.046 μονάδες ενώ ο DAX ενισχύθηκε 3,03% στις 5.508 μονάδες.

Όλα αυτά παρά τον πανικό και τη συνακόλουθη βουτιά στη μετοχή της UBS που προκάλεσε η ανακοίνωση του μεγαλύτερου πιστωτή της Ελβετίας ότι ενδέχεται το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους να παρουσιαστεί ιδιαίτερα ζημιογόνο.

Σύμφωνα με την τράπεζα, υπεύθυνος των υποτιθέμενων ζημιών θα είναι κάποιος trader, καθώς ανακάλυφθηκαν μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στο τμήμα επενδυτικής στρατηγικής ύψους 2 δισ. δολ.

Στα μάκρο,ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, διαμορφούμενος στις 428.000. Ο αριθμός αυτός ήταν πολύ μεγαλύτερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 1.000 αιτήσεις.

Αυξήθηκε κατά 0,4% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη αύξηση στο 0,2%.

Αιφνίδια πτώση σημείωσε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ στα 118 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του έτους από 119,6 δισ. δολ. το α' τρίμηνο καθώς η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος υπερκεράστηκε από τα εισοδήματα από το εξωτερικό.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν από την άλλη τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν στασιμότητα του δείκτη.Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή έχει αυξηθεί 3,8%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.