ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mε Αdidas έτρεξαν οι αγορές στην Ευρώπη

20:58 - 09 Αυγ 2006 | Χρηματιστήρια
Κέρδη σημείωσαν σήμερα οι μεγάλες αγορές στην Ευρώπη καθώς μία μέρα μετά την απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ξαναγύρισε η αισιοδοξία στους επενδυτές περί της πορείας των εταιρικών κερδών, με τα αποτελέσματα της Adidas, της Hagemeyer και της Cisco Systems να συμβάλουν τα μέγιστα. Την ίδια ώρα στη Wall oι δείκτες βρίσκονται σε ανοδική τροχιά.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.860,50, υψηλότερα κατά 0,73%, στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.025,15 με κέρδη 1,15% και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 5.702,81 ενισχυμένος κατά 0,90%.

Από τις 18 αγορές της Δυτικής Ευρώπης οι 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ ισχυρή ήταν η άνοδος των δεικτών βαρομέτρων. Ο DowJonesStoxx 600 κέρδισε 0,7%, ο Stoxx 50 1% και ο EuroStoxx 50 1,1%.

Στην αγορά της Φρανκφούρτης η μετοχή της Adidas κέρδισε 2,7%, με τα καλύτερα αποτελέσματά της στο δεύτερο τρίμηνο να δίνουν την ώθηση. Η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία σε είδη σπόρ ανακοίνωσε αύξημένα κατά 24% κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο, στα 82 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.Λόγω Μουντιάλ η ζήτηση για μπάλλες ποδοσφαίρου όπως επίσης για αθλητικά παπούτσια απογειώθηκε . Μετά από αυτό η εταιρεία ενίσχυσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της.

Στον τεχνολογικό κλάδο η μετοχή της NokiaOyjσ υμπαρέσυρε και τις άλλες στην άνοδο ενώ στην Αγγλία η μετοχή της Barclays βρέθηκε στην άνοδο λόγω έντονης φημολογίας για πιθανή εξαγορά της.

Την άνοδο των αγορών περιόρισαν οι μεγάλες μεταλλευτικές επιχειρήσεις, BHP Billiton και RioTinto, μετά την αποτυχία των διοικήσεων τους να αναστείλουν απεργιακές κινητοποιήσεις σε ορυχεία χαλκού.

Επίσης πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Commerzbank, αφού τα αποτελέσματα της δεν κάλυψαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Στην κάθοδο και η μετοχή της KarstadtQuelle, της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων στη Γερμανία, μετά την περικοπή από τη διοίκησή της των προβλέψεων για τα κέρδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.