ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτές τάσεις στην Ευρώπη, πτώση στη Wall

20:56 - 21 Αυγ 2006 | Χρηματιστήρια
Μικτή εικόνα παρουσίασαν στο κλείσιμό τους οι αγορές στην Ευρώπη τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι ενεργειακές μετοχές και οι τίτλοι των εταιρειών μετάλλων, λόγω της ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων στις διεθνείς προθεσμιακές αγορές. Απώλειες καταγράφουν αυτήν την ώρα οι δείκτες στη Wall.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.794,83 μονάδες με πτώση 0,38%, στο Παρίσι ο CAC στις 5.104,65 μονάδες με απώλειες 0,60% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 5.915,20 μονάδες, με κέρδη 0,20%.

«Οι μετοχές των εμπορευμάτων ωθούνται σε υψηλότερα επίπεδα από τη μία πλευρά λόγω των εξαγορών που πραγματοποιούνται στους σχετικούς κλάδους, και από την άλλη, λόγω της ανόδου των τιμών τους, συμπεριλαμβανομένου και του αργού» τόνισε ο κ. Markus Steinbeis, διαχειριστής της Activest Investment στο Μόναχο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 υποχώρησε οριακά κατά 0,1%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε μεγάλη νευρικότητα με εναλλαγή του θετικού και του αρνητικού πρόσημου στις περισσότερες κεφαλαιαγορές της δυτικής Ευρώπης.

Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης το πετρέλαιο ενισχύεται για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά την άρνηση της Τεχεράνης να σταματήσει την παραγωγή ουρανίου.

Από τις μετοχές που ξεχώρισαν, η BP ενισχύθηκε κατά 0,8%, όσο και η Total.

Σημαντικά κέρδη που έφτασαν το 3,6% σημείωσε και ο τίτλος της Anglo American, καθώς η εταιρεία αποτελεί στόχο εξαγοράς.

Από το μεταλλευτικό κλάδο επίσης, άνοδο 1,7% κατέγραψε η μετοχή της BHP, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα ανακοινώσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Στον αντίποδα πτώση σημείωσαν οι χημικές εταιρείες λόγω της ανόδου του ενεργειακού κόστους. Η Rhodia υποχώρησε κατά 3,2% και η Syngenta κατά 1,8%.

Στη Wall ο Dow υποχωρεί κατά 0,39%, ο Nasdaq κατά 0,96% και ο S&P κατά 0,41%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.