ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτόκια, τεχνολογία προϊδεάζουν για πτώση στην Ευρώπη

10:43 - 23 Αυγ 2006 | Χρηματιστήρια
Νέες δηλώσεις αξιωματούχου της Fed γύρω από τα επιτόκια ενισχύουν το ενδεχόμενο νέας αύξησής τους και αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, κατά τη σημερινήσυνεδρίαση.

 

Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Michael Moskow, δήλωσε χθες πως ο πληθωριστικός κίνδυνος παραμένει υψηλός και είναι σημαντικότερος από τον κίνδυνο για την ανάπτυξη, προσθέτοντας πως περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων ενδεχομένως να είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιστρέψει ο πληθωρισμός στη ζώνη ανοχής, για ένα διάστημα.

Κατά τα άλλα, στο επίκεντρο της προσοχής αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο τεχνολογικός κλάδος, με τις Nokia και Infineon να επηρεάζονται αρνητικά από τις μειωμένες προβλέψεις της National Semiconductor. Η εταιρεία, η οποία παράγει chipsπου χρησιμοποιούνται στα κινητά, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της, καθώς διαπιστώνει χαμηλότερες των προσδοκιών αγορές κινητών.

Ωστόσο, θετικό διαμορφώνεται το κλίμα για την BHP Billiton, της οποίας τα κέρδη για τη χρήση αυξήθηκαν κατά 63%, σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω των υψηλότερων τιμών των μετάλλων.

Αύξηση 11% εμφάνισαν τα κέρδη της Nestle για το α΄ εξάμηνο, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.