ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πρακτικά της FED ανέβασαν τη Wall, κέρδη και στην Ευρώπη

00:12 - 30 Αυγ 2006 | Χρηματιστήρια
Σε θετικό πρόσημο, μετά τις απώλειες που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, γύρισε την Τρίτη η Wall, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED, σύμφωνα με τα οποία οι κεντρικοί τραπεζίτες είπαν ότι η οικονομία έχει επιβραδύνει αρκετά, αποτρέποντάς τους από το να προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων. Νωρίτερα στην Ευρώπη οι αγορές σημείωσαν νέα άνοδο.

O Dow Jones έκλεισε στις 11.369,94 μονάδες με άνοδο 0,16%, ο Nasdaq στις 2.172,30 μονάδες με κέρδη 0,54% και ο S&P στις 1.304,28 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,19%.

«Η Fedδεν βιάζεται να αυξήσει περεταίρω το κόστος δανεισμού στις ΗΠΑ και αυτό βοηθά τη χρηματιστηριακή αγορά» τόνισε ο κ. Stanley Nabi, διαχειριστής της Silvercrest Asset Management Groupστη Νέα Υόρκη.

Εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να δείξουν ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με χαμηλότερους ρυθμούς το διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στο μέτωπο του πετρελαίου, η τιμή του αργού υποχώρησε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, ενώ σημαντική πτώση σημείωσε και η τιμή του φυσικού αερίου, καθώς απομακρύνεται η τροπική καταιγίδα Ερνέστο από τον Κόλπο του Μεξικό.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν από τον τεχνολογικό κλάδο οι μετοχές των Ebay και Nvidia.

Κέρδη στην Ευρώπη

Ανοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση σημείωσαν την Τρίτη οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από μεγάλες εισηγμένες εταιρείες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.847,02 μονάδες με μικρή πτώση 0,14%, στο Παρίσι ο CAC στις 5.160,32 μονάδες με άνοδο 0,23% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 5.888,30 μονάδες, με κέρδη 0,16%.

«Τα κέρδη που ανακοινώνονται είναι ικανοποιητικά και αυτό βοηθά τις αγορές» τόνισε ο κ. Kevin Lilley, διαχειριστής της Royal London Asset Management.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 σημείωσε νέα άνοδο και έκλεισε κοντά σε υψηλό τριών μηνών. Τα κέρδη του περιορίστηκαν λόγω της πτώσης των ενεργειακών μετοχών.

Ο Stoxx 600 έχει σημειώσει άνοδο 11% από το χαμηλό που είχε καταγράψει τον περασμένο Ιούνιο, καθώς υπάρχει αισιοδοξία στο επενδυτικό κοινό ότι η εταιρική κερδοφορία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς.

Από τις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, ξεχώρισε η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανίας, ο οποίος σκαρφάλωσε σε υψηλό 5 ετών.

Στα της συνεδρίασης, σημαντική άνοδο που έφτασε το 2,5% σημείωσε ο τίτλος της Antofagasta, μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη 1,6% κατέγραψε και η μετοχή της CRH για τον ίδιο λόγο.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αεροπορικές εταιρείες. Η British Airways ενισχύθηκε κατά 4%, η Air France-KLM Group κατά 0,9% και η Ryanair κατά 2,5%.

Στον αντίποδα η πτώση της τιμής του αργού κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι επηρέασε αρνητικά τις ενεργειακές μετοχές.

Η BP υποχώρησε κατά 2% και η Total κατά 1%.

 

 




 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.