ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύννεφα στη Wall, απώλειες στην Ευρώπη

15:05 - 05 Σεπ 2006 | Χρηματιστήρια
Πιέσεις δέχονται προσυνεδριακά οι δείκτες στη Wall, μετά από ένα τριήμερο σερί ανόδου, ενώ η περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών του αργού δεν φαίνεται ικανή να παράσχει στήριξη στην αγορά. Υπενθυμίζεται ότι χθες η αμερικανική αγορά ήταν κλειστή λόγω του εθνικού εορτασμού της Ημέρας της Εργασίας.

Ο μεταλλευτικός κολοσσός Alcoa χάνει έδαφος, καθώς ορισμένοι χρηματιστές δεν προτείνουνπλέον τη μετοχή της.

Αυτή την ώρα ρευστοποιήσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες υποχωρούν από το υψηλό τριμήνου, με τις L'Oreal και Electricite de France να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς οι διεθνείς οίκοι μείωσαν τις συστάσεις τους για τις μετοχές των δύο εταιρειών.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,46% στις 5.959,20 μονάδες, στο Παρίσι CAC 40 εξασθενεί κατά 1,02% στις 5.149,95 μονάδες και στη Φραγκφούρτη ο Dax βρίσκεται στις 5.863,89 μονάδες μειωμένος κατά 0,78%.

Η EDF πτωτικά κινείται καθώς η Credit Suisse μείωσε τη σύσταση της σε neutral από outperform, εκτιμώντας ότι το επόμενο δωδεκάμηνο η εταιρεία κοινής ωφέλειας θα αντιμετωπίσει προκλήσεις τόσο σε επίπεδο κερδών όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Επίσης, η Morgan Stanley μείωσε τη σύστασή της για τη L'Oreal σε equalweight από overweight με αποτέλεσμα να δέχεται πιέσεις η μετοχή της.

Η Intel η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών παγκοσμίως ενισχύεται στην αγορά της Γερμανίας, στον απόηχο των εκτιμήσει των Morgan Stanley ότι η εταιρεία σχεδιάζει να περικόψει 10.000 εργασίας.

Στον αντίποδα, η Microsoft δέχεται πιέσεις καθώς η Sony ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή του PlayStation 2, που αποτελεί ανταγωνιστική της Microsoft κονσόλα παιχνιδιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.