ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρική ανησυχία στη Wall, ενεργειακή πτώση στην Ευρώπη

16:16 - 11 Σεπ 2006 | Χρηματιστήρια
Αρνητικό είναι προσυνεδριακά το κλίμα στη Wall, καθώς οι εκτιμήσεις ότι μια σειρά εταιρειών ότι θα ανακοινώνουν μειωμένα κέρδη, λειτουργεί ως βαρίδι στις αγορές, καθώς υποδεικνύει ότι η εταιρική ανάπτυξη επιβραδύνεται στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Επίσης το κλίμα στη Wall βαραίνει σήμερα η επέτειος από τα πέντε χρόνια των επιθέσεων στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, που αναμένεται να διατηρήσει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Κινητικότητα αναμένεται να εμφανίσει στην αμερικανική αγορά η μετοχή της Campbell Soup, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των τροφίμων, η οποία εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει υποχώρηση στα καθαρά της κέρδη, ενώ και οι Goldman Sachs Group και Lehman Brothers Holdings ενδέχεται να ανακοινώσουν ότι τα κέρδη τους εξασθενούν.

Οι General Electric, Du Pont και Exxon Mobil αυτή την ώρα δέχονται πιέσεις στην Ευρώπη και αναμένεται να κινηθούν ανάλογα και στην αμερικανική αγορά.

Αυτή την ώρα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ρευστοποιήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς η περαιτέρω αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών, οδηγεί σε πτώση τις μετοχές του εν λόγω κλάδου.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55%, στις 5.846,80 μονάδες, στο Παρίσι, ο CAC 40 χάνει 0,69%, διαμορφούμενος στις 5.038,81 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει απώλειες 0,35%, στις 5.774,84 μονάδες.

Η τρέχουσα τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 65,31 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,42% και η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ στα 62,72 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 1,38%. Επίσης αισθητά υποχωρούν και οι τιμές των βασικών μετάλλων.

Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων σηματοδοτεί το τέλος του 5ετούς ράλι στα εμπορεύματα. Στο πλαίσιο αυτό, οι μεταλλευτικές BHP Billiton, Anglo American και Rio Tinto, καθώς και οι πετρελαικές BP και Total, υποχωρούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.