ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά η Wall Street

22:16 - 06 Φεβ 2013 | Χρηματιστήρια
Πτωτικά η Wall Street
Μόνο ο βρετανικός FTSE "γλίτωσε" - Απώλειες στην Ευρώπη

Wall Street


Με απώλειες διαμορφώνονται οι δείκτες στη Wall, με τους επενδυτές να ανασυντάσσονται αναμένοντας τον επόμενο καταλύτη που θα οδηγήσει ή σε αποφασιστικότερη τη διάσπαση του ψυχολογικού ορίου των 14.000 μονάδων για τον Dow ή την αναβολή του εν ευθέτω χρόνω.

Ο Dow χάνει 0,02% στις 13.977 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει μόλις 0,04% στις 3.172 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,02% στις 1.511 μονάδες.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι το κλίμα πολιτικής αστάθειας που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σε Ισπανία και Ιταλία επιδρά αρνητικά στους επενδυτές, δημιουργώντας ανασφάλεια στις αγορές.

Ωστόσο, στα θετικά της ημέρας ήταν η πώληση της τελευταίας συμμετοχής του κράτους στη Citigroup, μία από τις τράπεζες που διασώθηκαν από την Κυβέρνηση, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι το συνολικό κέρδος για τον Αμερικανό φορολογούμενο από την επένδυση στην τράπεζα ξεπέρασε τα 13,4 δισ. δολάρια.

Στα οικονομικά αποτελέσματα, τα κέρδη της Time Warner σημείωσαν άνοδο για το δ' τρίμηνο, καθώς η ανάπτυξη στα καλωδιακά δίκτυα αντιστάθμισε τις μειώσεις στις μονάδες κινηματογράφου, τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και εκδόσεων.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας - στην οποία ανήκουν τα δίκτυα CNN και HBO, το περιοδικό People και ένα κινηματογραφικό στούντιο – αυξήθηκαν σε 1,16 δισ. δολάρια ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή, από 773 εκατ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα υποχώρησαν το ίδιο διάστημα κατά 0,4% στα 8,16 δισ. δολάρια, έναντι 8,22 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ευρωαγορές


Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις να "συννεφιάζουν" το θετικό κλίμα που επικρατούσε από χτες στις ευρωαγορές.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν ο τραπεζικός και ο μεταλλευτικός κλάδος.

Ο FTSE κέρδισε 0,19% στις 6.295 μονάδες, ο μόνος που έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Ο CAC 40 υποχώρησε 1,40% στις 3.643 μονάδες, με την αρνητική πορεία που είχαν οι τίλοι των τραπεζών να επηρεάζουν τη γαλλική αγορά.

Ο DAX έχασε 1,09% στις 7.581 μονάδες , με τις απώλειες της Deutsche Bank να κυριαρχούν αρνητικά στη Φρανκφούρτη.

Ο IBEX 35 σημείωσε απώλειες 0,46% στις 8.056 μονάδες. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB έγραψε απώλειες κατά 0,46% με το ρευστό πολιτικό κλίμα που υπάρχει εν όψει των εκλογών στα τέλη του μήνα να αποτελεί βαρίδι για την αγορά του Μιλάνου.

Το ενδιαφέρον σήμερα μονοπώλησε το πρόστιμο ύψους 325 εκατ. δολ. επέβαλε στη Royal Bank of Scotland και την RBS Securities Japan η αμερικανική Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα (CFTC).

Το εν λόγω πρόστιμο αφορά σε διακανονισμό για τις κατηγορίες περί χειραγώγησης του επιτοκίου Libor.

Μετά και τη σημερινή απόφαση της CFTC, συνολικά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor ανέρχονται στα 1,2 δισ. δολ.

Η μετοχή της Vinci, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στην Ευρώπη, κατέγραψε πτώση 3,8%, μετά την ανακοίνωση μειωμένης κερδοφορίας για το 2012 και τις προσδοκίες για «στασιμότητα» της αγοράς το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες ήταν ελαφρώς ισχυρότερες από ό,τι αναμενόταν το Δεκέμβριο. σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της χώρας οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν το Δεκέμβριο 0,8% σε μηνιαία βάση, ανατρέποντας την πτώση κατά 1,8% και υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 0,7%.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:52 - 06 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.