ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XAK: Απώλειες μόλις 2,5%, στη πρώτη συνεδρίαση μετά από 15 μέρες

14:12 - 02 Απρ 2013 | Χρηματιστήρια
O γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Κύπρου σημειώνει απώλειες μόλις 2,48% στην πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά από μια διακοπή δύο εβδομάδων, αλλά η σχετικά μικρή πτώση δεν δείχνει καθόλου την πραγματική εικόνα της αγοράς, όπου ορισμένες μετοχές σημειώνουν τεράστια βουτιά την στιγμή που οι περισσότερες δεν έχουν δει καθόλου συναλλαγές.

 

Η Ελληνική Τράπεζα σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλεις κατά 20% αγγίζοντας νέο χαμηλό ρεκόρ, την στιγμή που η διαπραγμάτευση της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας παραμένει σε αναστολή μέχρι τις 15 Απριλίου.

Μόνο τέσσερις μετοχές στον δείκτη των κυπριακών blue chips, FTSE / CySE έχουν κάνει συναλλαγές σήμερα με την Louis Plc να έχει απώλειες 18%, την Petrolina 7,6 % και την επιχείρηση πληροφορικής Logicom 3,6%.

Από την στιμγή που έκλεισε το χρηματιστήριο της Κύπρου, στις 15 Μαρτίου, η υπόλοιπη Ευρώπη έχει δει απότομες απώλειες. Το ΧΑ είναι 10% κάτω, ο IBEX της Ισπανίας έχει χάσει 7,5% , ο FTSE MIB της Ιταλίας 3,9 % και ο Eurostoxx 50 των blue chips της ευρωζώνης 2,6%.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.