ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Wall λόγω Γέλεν

23:04 - 09 Οκτ 2013 | Χρηματιστήρια
Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Wall λόγω Γέλεν
Εν αναμονή των διαβουλεύσεων για το όριο δανεισμού οι επενδυτές.

Μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις κατά τις οποίες επικράτησε μεγάλη νευρικότητα, οι αμερικανικοί δείκτες παρουσίασαν βελτιωμένη εικόνα, στον απόηχο του ορισμού της Τζάνετ Γέλεν για υποψήφια πρόεδρο της Fed, με τους επενδυτές να αναμένουν συνέχεια στις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για το ζήτημα του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

 

Ο Dow κέρδισε 0,18% στις 14.803 μονάδες.

 

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,46% στις 3.678 μονάδες.

 

Ο S&P 500 ανέβηκε οριακά 0,03% στις 1.656 μονάδες.

 

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος  του Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε την Τετάρτη  ότι «πιστεύουμε ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα κάνουν το σωστό σε ότι αφορά την αύξηση του ορίου χρέους αλλά και για την άρση του shutdown».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από δικηγόρους στο υπουργείο Άμυνας και στο γραφείο προϋπολογισμού του Λ. Οίκου να βρουν άμεσα λύση για την καταβολή των συντάξεων χηρείας προς τις οικογένειες νεκρών στρατιωτικών, η οποία διεκόπη λόγω του shutdown της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο Κάρνεϊ, ο πρόεδρος αναμένει το πρόβλημα να έχει λυθεί την Τετάρτη.


Στο μέτωπο της Fed, η υποψήφια που προτείνει ο Λευκός Οίκος, Τζάνετ Γέλεν θεωρείται ότι ανήκει στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, έχει περάσει 12 χρόνια στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής και θεωρείται «περιστερά», ενδιαφερόμενη περισσότερο για την ανεργία από ό,τι για τον πληθωρισμό.

Ορισμένοι της προσάπτουν ότι τότε δεν σήμανε εγκαίρως συναγερμό για την στεγαστική φούσκα σε μία περιοχή που περιελάμβανε την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και την Αριζόνα που βρέθηκαν στην καρδιά της κρίσης των subprimes.

«Είχαμε πλήρη κατανόηση του συστήματος τιτλοποίησης και του τρόπου που αυτό επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του;  Όχι», απάντησε η ίδια ενώπιον της επιτροπής που συστάθηκε για την κατανόηση της κρίσης του 2008.

Ωστόσο, από το τέλος του 2007, η Τζάνετ Γέλεν είναι από τους πρώτους στους κόλπους της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής που διέγνωσε με το από καθ' έδρας ύφος που πολλοί τής προσάπτουν ότι «οι πιθανότητες πιστωτικής ασφυξίας και διολίσθησης της οικονομίας στην ύφεση είναι

πραγματικότητα».

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα γ' τριμήνου της JP Morgan, που ανακοινώνονται την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.