ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις διεθνείς αγορές

16:18 - 26 Οκτ 2006 | Χρηματιστήρια
Η προσδοκούμενη αύξηση των κερδών των Exxon Mobil και Microsoft, που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα εντός της ημέρας, δημιουργεί προσυνεδριακή αισιοδοξία στους επενδυτές της Wall, καθώς εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τις προσδοκίες περί στήριξης της οικονομίας από την εταιρική ανάπτυξη.

Η Dow Chemical ενισχύεται προσυνεδριακά, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία χημικών ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου και αγορά ιδίων μετοχών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η μετοχή της Ford Motor, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, καθώς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για τα οχήμάτά της περισσότερα εξαρτήματα κινεζικής κατασκευής για τον περιορισμό του κόστους.

Επίσης η χθεσινή απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 5,25% και η εκτίμηση ότι αυτό θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τους επόμενους μήνες, αναμένεται να παράσχει και σήμερα στήριξη στην αμερικανική αγορά.

Αυτή την ώρα κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη Dow Jones Stoxx 600 στα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από το 2003, υπό τη θετική επίδραση που ασκούν τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Royal Dutch Shell και ABB.

Επίσης κέρδη αποκομίζουν οι πετρελαϊκές Statoil και Total, καθώς το πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε επίπεδα άνω των 62 δολαρίων το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 6.217,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται στις 5.456,04 μονάδες, με κέρδη 0,62%. Υψηλότερα κινείται και ο DAX στη Φρανκφούρτη, που διαμορφώνεται στις 6.295,53 μονάδες, 0,49% υψηλότερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.