ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κινεζικός PMI «γκρεμίζει» τις ασιατικές αγορές

11:35 - 02 Νοε 2015 | Χρηματιστήρια
Ο κινεζικός PMI «γκρεμίζει» τις ασιατικές αγορές
Υποχωρούν οι ασιατικές αγορές εξαιτίας των τελευταίων στοιχείων που καταφθάνουν από την κινεζική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, να σημειώσουμε πως η μεταποιητική δραστηριότητα, όπως αυτή μετριέται από τον δείκτη PMI Caixin διαμορφώθηκε στις 48,3 μονάδες τον Οκτώβριο, συνεχίζοντας την πρωτική της πορεία για 8ο συνεχόμενο μήνα.

Επιπρόσθετα, τα επίσημα στοιχεία για το κλάδο μεταποίησης τον Οκτώβριο, που ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν αναπάντεχη υποχώρηση της δραστηριότητας. Ο δείκτης μεταποίησης παρέμεινε αμετάβλητος στις 49,8 μονάδες, σηματοδοτώντας τον τρίτο διαδοχικό μήνα επιβράδυνσης.

Στον απόηχο, ο δείκτης Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα έκλεισε με απώλειες 1,72% και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση 1,08%.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 2,1% χαμηλότερα στις 18.683 μονάδες και ο ευρύτερος Topix υποχώρησε 2% στις 1.526 μονάδες.

Όσον αφορά τον κλάδο του σιδήρου και του χάλυβα, δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως η μετοχή της Kobe Steel Ltd, σημείωσε απώλειες 6,5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή τη μείωση των εκτιμήσεων της παραγωγής της εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών εξαγωγών και της χαμηλότερης εγχώριας ζήτησης. Μάλιστα, οι ανταγωνίστριες εταιρείες JFE Holdings και Nippon Steel & Sumitomo Metal είχαν ήδη προχωρήσει σε αντίστοιχες ανακοινώσεις την Πέμπτη, με τις μετοχές να καταγράφουν απώλειες 5,6% και 5,5% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις εγχώριες πωλήσεις αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων στην Ιαπωνία, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων μικρού κυβισμού, αυτές αυξήθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο Οκτώβριο πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εμπόρων Αυτοκινήτου. Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στα 240.889 οχήματα τον Οκτώβριο.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο Sensex στην Ινδία χάνει 0,82%, o Κοspi στη Νότια Κορέα έκλεισε 0,28% υψηλότερα ενώ υψηλότερα κατά 0,3% κινείται και ο SET στην Ταϋλάνδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.