ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: «Ψυχραιμία» στο άνοιγμα

18:11 - 16 Νοε 2015 | Χρηματιστήρια
Wall Street: «Ψυχραιμία» στο άνοιγμα
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τα γεγονότα στο Παρίσι.

Αν και οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με αρνητικά πρόσημα άνοιξαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τις τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι της Γαλλίας, σταδιακά μάζεψαν τις απώλειες.

Ετσι, αν και αρχικά ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε απώλειες -0,2% στις 17.218 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq πτώση -0,3% στις 4.914 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο της Wall, o S&P 500 βρίσκονταν χαμηλότερα κατά -0,2% στις 2.019 μονάδες, σχετικά γρήγορα πέρασαν σε θετικό έδαφος με κέρδη έως 0,3%.

Ωστόσο, βρισκόμαστε στην αρχή της συνεδρίασης και οι αναλυτές ανέμεναν για σήμερα μεταβλητότητα. Με απώλειες σχεδόν 5% είχε ανοίξει και το ADR της ΕΘΝΙΚΗΣ στα 0,49 δολάρια.

«Προφανέστατα η αγορά θα επισκιαστεί από τα γεγονότα στο Παρίσι», δήλωσε στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan στο CNBC. «Σε κάποιο βαθμό αυτό μπορεί να κάνει τις αγορές κάπως ήσυχες, δεδομένης της έλλειψης οικονομικών ειδήσεων. Όταν υπάρχει ένα σοκαριστικό γεγονός, οι αγορές τείνουν να αντιδρούν άμεσα, αλλά επειδή έγινε το Σαββατοκύριακο, φαίνεται πως είχαν χρόνο να το χωνέψουν», πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,07.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,4% στα 41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,38% υψηλότερα, στα 1.085 δολάρια ανά ουγκιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.