ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι στις ευρωαγορές

17:54 - 17 Νοε 2015 | Χρηματιστήρια
Ράλι στις ευρωαγορές
Κέρδη ακόμα και άνω του 2% σημείωναν το απόγευμα οι βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες αφήνοντας πίσω τους τα δραματικά γεγονότα στο Παρίσι.

Βέβαια η… λήξη συναγερμού είχε σημάνει από το πρωί, στην αρχή των συνεδριάσεων, ωστόσο σταδιακά οι ανοδικές τάσεις ενισχύθηκαν επιβεβαιώνοντας, τουλάχιστον προς το παρόν, όσους αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα έχουμε βραχυπρόθεσμα και μόνο αναταράξεις και σχετικά σύντομα τα χρηματιστήρια θα βρούνε τα πατήματά τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, η συνέχεια θα φανεί μόνο επί της οθόνης…

Προς ώρας πάντως, διατηρούνται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές δεν "βλέπουν" την οικονομία να επηρεάζεται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού. 

Στο δια ταύτα, λίγο πριν τις 17:00 ο γαλλικός CAC 40 ενισχύονταν κατά 2%, ο DAX προσέγγιζε τις 10.900 μονάδες με +1,7%, ο δε FTSE 100 στο Λονδίνο ανέβαινε κατά 1,6%.

Επίσης, ανοδικά κινούνταν και οι βασικοί δείκτες σε Πορτογαλία (PSI), Ισπανία (IBEX), Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 2,1% στις 378 μονάδες, με τις μετοχές όλων των κλάδων να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Γ. Π

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.