ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα υψηλά επτά μηνών οι ασιατικές αγορές

11:31 - 27 Δεκ 2006 | Χρηματιστήρια
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές των Toyota και Sony να σημειώνουν σημαντικά κέρδη ευνοούμενες από την άνοδο του δολαρίου έναντι του γεν - στα 119,23 γεν / δολάριο, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 25 Οκτωβρίου - γεγονός που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών προϊόντων των ασιατικών επιχειρήσεων.

Η ραγδαία πτώση των πετρελαϊκών τιμών ευνόησε αρκετές βιομηχανικές επιχειρήσεις, λόγω της διαφαινόμενης μείωσης του λειτουργικού τους κόστους, με εκείνες της παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών, συμπεριλαμβανόμενης της LG.Philips LCD Co. να καταγράφουν ικανοποιητικά κέρδη. Επιπλέον η σημαντική άνοδος της τιμής του χρυσού οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα (+6,4%) τη μετοχή της Sino Gold Ltd.

Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 17.241,37 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε στο +0,4%, με τον κλαδικό δείκτη της αυτοκινητοβιομηχανίας να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη. Στη Ν. Κορέα, ο Kospi έκλεισε με πτώση 0,7%, με τον τομέα της βιομηχανίας μετάλλου να κινείται πτωτικά, εν μέσω ανησυχιών περί αύξησης του κόστους μετά τη γνωστοποίηση ότι προμηθευτής αυξάνει τις τιμές σιδήρου κατά 9,5% για δύο μεγάλους Ιάπωνες ανταγωνιστές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.