ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες για τα ασιατικά χρηματιστήρια

11:30 - 18 Νοε 2015 | Χρηματιστήρια
Μικρές απώλειες για τα ασιατικά χρηματιστήρια
Αρνητικές τάσεις με μικρές απώλειες κυριαρχούν στις ασιατικές αγορές, με μόνη εξαίρεση τις ιαπωνικές μετοχές, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου, σημειώνουν οριακά κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei Stock Average σημειώνει μικρά κέρδη 0,09% στις 19.649,18 μονάδες με το γεν να υποχωρεί στα 123,31 ανά δολάριο. Κατά συνέπεια, τα ιαπωνικά προϊόντα γίνονται πιο οικονομικά, γεγονός που ενισχύει τις εξαγωγές της χώρας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει μικρές απώλειες 0,04%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,3%. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ και έδειξαν ενίσχυση του πληθωρισμού στηρίζουν τις εκτιμήσεις για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του επόμενου μήνα.

Οι εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων σε συνδυασμό με την στροφή των επενδυτών στο δολάριο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι οδηγούν το αμερικανικό νόμισμα σε υψηλό επτά μηνών έναντι του ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.