ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Στον απόηχο των καλών macro

17:46 - 25 Νοε 2015 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Στον απόηχο των καλών macro
Θετικό είναι το ξεκίνημα στους βασικούς δείκτης της Wall Street, εν μέσω καλών νέων στα μακροοικονομικά από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τις ανησυχίες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Dow Jones, Nasdaq και S&P σημειώνουν οριακά κέρδη της τάξεως του 0,05% με 0,1%, επιβεβαιώνοντας τα futures των δεικτών.  

Στο μέτωπο της ανεργίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτημα για επίδομα ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, εκπέμποντας ένα σημάδι υγείας από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 12.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 260.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal οι αναλυτές τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 270,000.

Επιπλέον, οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν 0,4% τον Οκτώβριο.

Τέλος αυξημένες κατά 3% ήταν οι παραγγελίες των διαρκών αγαθών, τον Οκτώβριο, σε μια ένδειξη πως η ζήτηση των βιομηχανικών αγαθών θα μπορούσε να ανακάμψει, μετά από προηγούμενη "βουτιά" στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.