ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με διακυμάνσεις μπήκε ο Δεκέμβριος στις ευρωαγορές

12:39 - 01 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Με διακυμάνσεις μπήκε ο Δεκέμβριος στις ευρωαγορές
Με το «δεξί» μπήκε ο μήνας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να διαμορφώνονται σε λίγο υψηλότερο επίπεδο, βρίσκοντας στήριξη στον τραπεζικό τομέα, μετά την ανακοίνωση από την Τράπεζα της Αγγλίας των αποτελεσμάτων των stress tests για τις βρετανικές τράπεζες και την εκτίμησή της ότι οι πιστωτικές συνθήκες στη χώρα έχουν σε μεγάλο βαθμό ανακάμψει από την κρίση.

Σταδιακά πάντως επικράτησαν ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα, με τους επενδυτές να αποστασιοποιούνται από τα αδύναμα  μάκρο της Κίνας και να στρέφουν την προσοχή στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη όπου δεν αποκλείεται να αποφασιστεί περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.  

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 386 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,45% στις 6.384 μονάδες.

Ωστόσο, αν και ξεκίνησαν με μικρά κέρδη, σταδιακά έχασαν έδαφος τόσο ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,22% στις 4.945 όσο και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης (-0.1%) στις 11.371 μονάδες. Ανοδικά κινείται το χρηματιστήριο στην Πορτογαλία ενώ έχασε έδαφος αυτό του Βελγίου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.