ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στο άνοιγμα της Wall Street

17:53 - 01 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στο άνοιγμα της Wall Street
Με κέρδη άνοιξα οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να περιμένουν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του κλάδου της μεταποίησης σε μια εβδομάδα καθοριστικών εξελίξεων για την πορεία της νομισματικής πολιτικής σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι δείκτες έκλεισαν χθες με μικρές απώλειες ροκανίζοντας τα μηνιαία τους κέρδη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones άνοιξε με κέρδη 0,44%, ο Nasdaq με +0,4% και ο S&P με +0,5%.

Οι αναλυτές περιμένουν πάντως η επιφυλακτικότητα να διατηρηθεί ενόψει της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη και της έκθεσης για την αμερικανική αγορά εργασίας την Παρασκευή.

Πρόκειται για σημαντικά γεγονότα και οι επενδυτές αναμένεται να υιοθετήσουν στάση αναμονής μέχρι να δουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ αλλά και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια στις 15 και 16 Δεκεμβρίου. 

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η έκθεση για την απασχόληση εφόσον δεν περιλαμβάνει δυσάρεστες εκπλήξεις, θα είναι ο τελικός καταλύτης για να προχωρήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από το 2006.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν σήμερα τα στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης. Ειδικότερα, επιβράδυνε περαιτέρω τον Νοέμβριο η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ, με τον σχετικό δείκτη PMI της Markit να διολισθαίνει σε χαμηλό 25 μηνών.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 52,8 μονάδες τον Νοέμβριο από 54,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Markit. Αν και παραμένει πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, η τελευταία μέτρηση είναι πιο αδύναμη από το μέσο όρο των 54,3 μονάδων για την περίοδο μετά την κρίση.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:06 - 01 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.