ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες στη Wall Street

17:54 - 07 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Μικρές απώλειες στη Wall Street
Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street μετά από το ισχυρό ράλι της Παρασκευής και ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην τελευταία ομιλία που θα δοθεί από αξιωματούχο της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ πριν από την προσεχή κρίσιμη συνεδρίαση της Fed.

Ειδικότερα, ο Dow Jones λίγο μετά το άνοιγμα γράφει -0,3%, ο Nasdaq -0,2% και ο S&P υποχωρεί 0,42%.

Την Παρασκευή, οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους με σημαντικά κέρδη, μετά από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ που ανακοίνωσε πως η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, "ανοίγοντας" τον δρόμο στη Fed για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από το 2006.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά περίπου 2%, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 370 μονάδων, σηματοδοτώντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη που έχουν καταγράψει οι δύο δείκτες κατά τους τρεις τελευταίους μήνες. Σε ό,τι αφορά στην απόδοση των δεικτών καθ'όλη τη διάρκεια του 2015, μέχρι στιγμής, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο κατά 1,6%, ενώ ο DOW Jones ενισχύεται κατά 0,1%.

Με τη νομισματική πολιτική της Fed και ειδικότερα το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων στη συνεδρίαση της 15ης και 16ης Δεκεμβρίου να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, οι επενδυτές αναμένουν, σήμερα, την ομιλία του επικεφαλής της Fed στο St. Louis, James Bullard. Σημειωτέον πως αυτή θα είναι η τελευταία ομιλία από αξιωματούχο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ πριν από την ερχόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.