ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με πτώση ξεκίνησε η Wall Street

17:39 - 08 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Με πτώση ξεκίνησε η Wall Street
Με «ελεύθερη πτώση» ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω των σημαντικών απωλειών που σημειώνουν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ξεκίνησε με -1,1%, όπως και ο Nasdaq, ενώ ο S&P ξεκίνησε με πτώση 1,05%.

Χθες, Δευτέρα, οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους σε "κόκκινο" έδαφος εξ αιτίας των ενεργειακών πιέσεων και αφού το πετρέλαιο "κατακρημνίστηκε" στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2009.

Παράλληλα, επιβαρυντικά για το επενδυτικό αίσθημα λειτουργούν και τα τελευταία στοιχεία για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν τον Νοέμβριο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η ασθενής παγκόσμια ζήτηση συνέχισε να επιβαρύνει το μεγαλύτερο παραγωγικό κράτος στον κόσμο. Οι εισαγωγές ήταν καλύτερες από ό,τι αναμενόταν - αν και παρέμειναν ασθενείς - και οδήγησαν σε άλλο ένα αρκετά μεγάλο μηνιαίο εμπορικό πλεόνασμα. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η γενική διεύθυνση τελωνείων της Κίνας, οι εξαγωγές υποχώρησαν 6,8% τον Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι, έναντι της πτώσης 6,9% τον Οκτώβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 5,3%. Οι εισαγωγές, τον προηγούμενο μήνα, υποχώρησαν 8,7% σε ετήσια βάση, έναντι της πτώσης 18,8% τον Οκτώβριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 11,8%.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα της ανησυχίας παραμένει στην αγορά, εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, με το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων, για πρώτη φορά στα τελευταία περίπου δέκα χρόνια, να θεωρείται ευρέως εξαιρετικά πιθανό.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, σήμερα, σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκε, τον Νοέμβριο,  ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, NFIB, υποχωρώντας κατά 1,3 μονάδες στις 94,8 μονάδες, έπειτα από τρεις μήνες στασιμότητας. 

Στο σκέλος των εταιρικών αποτελεσμάτων που ήρθαν σήμερα στο "φως" της δημοσιότητας, η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών κατοικιών, Toll Brothers, ανακοίνωσε τα κέρδη τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street. Συγκεκριμένα, τα κέρδη του δ΄ τριμήνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 147,2 εκατ. δολάρια ή 80 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 131,5 εκατ. δολάρια ή 71 σεντς ανά μετοχή, στο προηγούμενο έτος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.