ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

17:09 - 10 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνταν προ ολίγου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η «βουτιά» στις τιμές των εμπορευμάτων συνεχίζει να δημιουργεί πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, σταδιακά σε Γερμανία και Γαλλία οι απώλειες μαζεύτηκαν και οι αγορές γύρισαν.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου, μετά την ανακοίνωση του συνδέσμου αυτοκινητοβιομηχανιών της Κίνας νωρίτερα σήμερα ότι οι πωλήσεις οχημάτων στη χώρα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 5-7% σε ετήσια βάση το 2016.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,45% στις 6.100 μονάδες, ο γερμανικός DAX «μάζεψε» τις απώλειες και γύρισε σε οριακά κέρδη στις 10.596 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται καθοδικά κατά 0,20% στις 4.628 μονάδες. Με μικρή άνοδος κινείται η αγορά στο Βέλγιο και με πτώση τα χρηματιστήριο σε Ισπανία, Πορτογαλία.

Η τιμή του αργού παραμένει υπό πίεση εξαιτίας της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής ζήτησης, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου να διατηρούνται στα επίπεδα των 37 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία υποχώρησαν κατά 0,2% τον Νοέμβριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,5%.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε με ψήφους 8 προς 1 να διατηρήσει αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκιά της, δείχνοντας πως δεν βιάζεται να ακολουθήσει την Fed. Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας παράλληλα, διατήρησε αμετάβλητο το βασικό στο εύρος μεταξύ -1,25% και -0,25%

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.