ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street

17:47 - 10 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Ήπιες μεταβολές στη Wall Street
Μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street άνοιξαν με μικρές διακυμάνσεις. Ειδικότερα, ο Dow Jones άνοιξε με -0,04%, ενώ ο S&P ξεκίνησε με +0,1% και ο Nasdaq με +0,13%.

Χθες, Τετάρτη, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους σε αρνητικό έδαφος, υπό το βάρος των εμπορευμάτων και του πετρελαίου. Άλλωστε, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται και σήμερα στο πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσε ο Οργανισμός, η παραγωγή αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών. Η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του OPEC αυξήθηκε κατά 230.100 βαρέλια την ημέρα τον Νοέμβριο σε 31,695 εκατομμύρια την ημέρα, δηλαδή το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2012. Ο OPEC αντλεί περίπου 900.000 βαρέλια περισσότερα την ημέρα από ό,τι προβλέπει θα χρειαστούν το επόμενο έτος.

Στο σκέλος των μακροοικονομικών στοιχείων, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών "σκαρφάλωσε" ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, αλλά το σημάδι που εκπέμπουν για την αγορά εργασίας δεν είναι ξεκάθαρο, καθώς το μέγεθος συνήθως εμφανίζει μεταβλητότητα προς το τέλος του έτους.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, ένα έμμεσο μέγεθος για τη μέτρηση των απολύσεων στις ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 13.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 282.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν 268.000 νέες αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι τιμές για τα εισαγόμενα αγαθά στις ΗΠΑ υποχώρησαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα το Νοέμβριο, αναδεικνύοντας το "βαρίδι" στον πληθωρισμό από το φθηνό πετρέλαιο, το ισχυρό δολάριο και την βραδεία ανάπτυξη. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών καυσίμων. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν πτώση 0,7%.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται ευρέως να ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων, για πρώτη φορά σε περίοδο περίπου δέκα ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.