ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Τα βλέμματα στη Yellen

17:42 - 15 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Τα βλέμματα στη Yellen
Οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στο υπ’ αριθμόν ένα γεγονός των τελευταίων ημερών, την απόφαση της Fed για την - ευρέως αναμενόμενη - αύξηση των επιτοκίων, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις σχετικές ανακοινώσεις από τη Janet Yellen.

Στο άνοιγμα, με στήριξη από τις τιμές του πετρελαίου, ο Dow Jones ξεκίνησε με +0,9%, ο Nasdaq με +0,97%, ο S&P με άνοδο 1,1%.

Χθες, Δευτέρα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους με μικρή άνοδο, μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εναλλαγές προσήμων, με το πετρέλαιο να αποτελεί κατευθυντήρια δύναμη.

Η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου και των τροφίμων διατήρησε τις τιμές του καταναλωτή στις ΗΠΑ σταθερές τον Νοέμβριο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να παραμένει αμετάβλητος, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ. Σημειωτέον πως ο πληθωρισμός δεν κινείται πλέον πτωτικά, αφού από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Νοέμβριο του 2015, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5%. Παρ'όλο που είναι ακόμα πολύ χαμηλός, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τους τελευταίους μήνες.

Επίσης, μικρότερη συρρίκνωση εμφάνισε ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών της Νέας Υόρκης τον Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας ότι οι εργοστασιακές συνθήκες είναι αδύναμες, αλλά δεν επιδεινώνονται περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, ο Empire State σημείωσε άνοδο στις -4,6 μονάδες από τις -10,7 μονάδες στον προηγούμενο μήνα, σηματοδοτώντας το καλύτερο επίπεδο από τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η New York Fed.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.