ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Περιμένοντας της Fed…

17:36 - 16 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Περιμένοντας της Fed…
Όλα τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη Fed. Εν αναμονή των αποφάσεών της, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ξεκίνησε με +0,75%, ο Nasdaq στο +0,79% και ο S&P στο +0,78%.
Χθες, Τρίτη, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τς συναλλαγές τους σε "πράσινο" έδαφος, περιορίζοντας ωστόσο, στο τέλος, τα κέρδη τους. Η ισχυρή άνοδος του πετρελαίου έδωσε νέα ώθηση στους δείκτες της Wall Street οι οποίο συμπλήρωσαν δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. 

Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, ενώ η προσοχή τους θα στραφεί στις δηλώσεις της επικεφαλής της Τράπεζας, Janet Yellen, κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει. Οι αναλυτές θεωρούν ως εξαιρετικά πιθανή την αύξηση των επιτοκίων και εάν επαληθευτούν, το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στο πότε θα ακολουθήσει μια επόμενη αύξηση. 

Σε ό,τι αφορά μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, άλμα σημείωσαν οι κατασκευές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σε ένα νέο σημάδι ότι η αμερικανική στεγαστική αγορά κερδίζει έδαφος παρά την προοπτική αύξησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια τους επόμενους μήνες. 

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν άνοδο 10,5% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,173 εκατ.. Σε ετήσια βάση οι ενάρξεις καταγράφουν άνοδο 16,5%. Την ίδια στιγμή, οι οικοδομικές άδειες, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, σκαρφάλωσαν 11% στο ετήσιο μέγεθος των 1,289 εκατ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.