ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Άνοιγμα με πτώση

17:36 - 18 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Άνοιγμα με πτώση
Σε χαμηλότερα επίπεδα ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, με τις απώλειες του πετρελαίου να επιβαρύνουν, για ακόμη μία ημέρα, το επενδυτικό αίσθημα. Ειδικότερα, ο Dow Jones ξεκίνησε στο -0,46%, ο Nasdaq στο -0,51% και ο S&P στο -0,48%.

Χθες, Πέμπτη, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους σε αρνητικό έδαφος, τερματίζοντας το τριήμερο ανοδικό σερί, υπό το βάρος της "βουτιάς" του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2009 και στον "απόηχο" της ιστορικής απόφασης της Fed για αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από περίπου δέκα χρόνια.

Το πετρέλαιο συνεχίζει και σήμερα την πτωτική του πορεία, καθώς διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλά επταετίας και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στις μετοχές του ενεργειακού τομέα. Ενδεικτικά, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, η μετοχή της Transocean Ltd. υποχωρεί κατά 1,08%, ενώ της Exxon Mobil Corp. σημειώνει πτώση 0,49% και η μετοχή της Chevron Corp. καταγράφει απώλειες 0,71%.

Οι επενδυτές, μεταξύ άλλων, αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Richmond Fed, Jeffrey Lacker, σε φόρουμ για τις προοπτικές της οικονομίας το 2016 που διοργανώνει το Charlotte Chamber of Commerce. 

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, Blackberry ανακοίνωσε πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα γ΄ τριμήνου. Ειδικότερα, για το τρίμηνο που έληξε στις 28 Νοεμβρίου, οι ζημιές συρρικνώθηκαν στα 89 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 148 εκατ. δολαρίων ή 28 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.