ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικές διαθέσεις στη Wall Street

17:43 - 21 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Ανοδικές διαθέσεις στη Wall Street
Με ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, παρά τις νέες σημαντικές απώλειες του πετρελαίου και ενώ οι επενδυτές μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται στο άνοιγμα κατά 0,79%, ο Nasdaq κατά 0,84% ενώ άνοδο 0,74% έγραψε στο ξεκίνημα ο S&P.

Την προηγούμενη εβδομάδα - στον "απόηχο" της ιστορικής απόφασης της Fed για μείωση των επιτοκίων - στο αμερικανικό ταμπλό επικράτησαν αρνητικά πρόσημα, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,8% σε εβδομαδιαία βάση, την ώρα που η εβδομαδιαία πτώση του S&P 500 άγγιξε το 0,4%. Όλα αυτά εν μέσω της "βουτιάς" που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες και διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.

Σήμερα, πάντως, μέχρι στιγμής οι επενδυτές φαίνονται πρόθυμοι να παραβλέψουν τις απώλειες του πετρελαίου που "βυθίζεται" σε νέα ιστορικά χαμηλά, με το Brent να υποχωρεί στα επίπεδα του 2004 και το αμερικανικό αργό WTI να διαπραγματεύεται κοντά στα 34 δολάρια το βαρέλι.

Σημειωτέον πως καθώς πλησιάζει και το τέλος του 2015, οι αναλυτές αναμένουν ολοένα και ηπιότερο όγκο συναλλαγών - μέρα με τη μέρα - κάτι που δεν καθιστά πολύ πιθανή και την αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι αμερικανικές αγορές θα κλείσουν νωρίτερα και δεν θα ανοίξουν μέχρι τη Δευτέρα. Σε ό,τι αφορά, πάντως, στα μακροοικονομικά στοιχεία της εβδομάδας, η ατζέντα είναι γεμάτη. Την Τετάρτη, συγκεκριμένα, οι επενδυτές αναμένουν πληθώρα δημοσιεύσεων, αφού εκείνη την ημέρα θα έρθουν στο "φως" της δημοσιότητας τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, για τις καταναλωτικές δαπάνες και για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.